Читај ми!

Селектор Србије Урош Брегар: Неопходно је да се пласирамо на Европско првенство

Рукометашице Србије почеле су окупљање и припреме пред предстојеће мечеве Шесте групе квалификација за Европско првенство. Селектор репрезентације Урош Брегар је истакао значај утакмица и очекивање да ће тим изборити пласман на највеће континентално такмичење.

Селекција Србије ће трећег априла гостовати тиму Бугарске, а четири дана касније у Зрењанину ће дочекати Турску у мечевима Шесте групе квалификација за ЕП, које ће бити одржано крајем године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

“Циљ који смо поставили на почетку, да се пласирамо на Европско првенство је од круцијалног значаја да се ова селекција развије у конкурентну репрезентацију“, истакао је селектор рукометашица Србије Урош Брегар.

"Женска сениорска репрезентација Србије окупља се данас у измењеном саставу са играчицама претежно из домаћег првенства, док ће екипа бити комплетна од последњег дана марта", саопштио јер рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије ће се по окупљању преселити у Пирот где ће се припремати за дуел са Бугарском, који је на програму трећег априла од 18 часова у Шумену.

"Увек ми је значајно да окупљање почнемо раније од предвиђеног да бих искористио те дане за рад са играчицама које претежно играју у домаћем првенству. Добро их и детаљно пратим у читавом овом циклусу. Лепо је видети како у својим клубовима напредују", рекао је селектор Брегар, преноси званични сајт РСС.

"Такође је важно видети како су у атмосфери каква је била у Подгорици против Црне Горе неке од њих имале значајније улоге. Издржале су у 'спортском паклу' борећи се свих 60 минута. До недеље ћемо искористити да опоравимо играчице које долазе са одређеним здравственим проблемима. Урадићемо пет тренинга до одласка у Пирот, али од тада ћемо бити комплетни и моћићемо да радимо одређене тактичке ствари наменски за утакмицу у Бугарској, али и ону најважнију која нас после чека против Турске", додао је селектор Србије.

Прво место на табели Шесте групе квалификација за ЕП 2024. држи Црна Гора са осам бодова, док је Турска друга са пет. Србија је трећа са три поена, док је Бугарска последња без бодова.

"Криво ми је што неке играчице од којих сам очекивао од самог почетка да буду носиоци (Табак, Ловрић) константно имају проблеме здравствене природе због којих не могу да дају већи допринос. Много пропуштају у свом развоју без тренинга и утакмица које имамо на сваком окупљању. Адаптација на тренера, саиграчице, противника, све то доприноси да се додатно напредује и стиче искуство на другачији начин него што је то случај у клубу", истакао је Брегар.

Селектор Србије је навео да су рукометашице, које су редовне на окупљањима, напредовале у свим сегментима.

"Физичка спрема је на све бољем нивоу, више немамо ситуацију где је пулс на 180 или 200 приликом јачег тренинга или да се не могу издржати јаки тренинзи у низу. Сва похвала за њихов приступ и индивидуални рад поред рада у клубу. Оне најискусније које играју у иностраним клубовима дају велики допринос и помоћ су за млађе играчице. Циљ који смо поставили на почетку, да се пласирамо на ЕП је од круцијалног значаја да се ова селекција развије у конкурентну репрезентацију", закључио је Брегар.

Пласман на ЕП 2024. обезбедиће по две првопласиране селекције из сваке од осам група, као и четири најбоље трећепласиране екипе.

ЕП ће бити одржано од 28. новембра до 15. децембра ове године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

 

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије