Читај ми!

Николић: Деби за сениорску репрезентацију Србије биће остварење дечачког сна

Рукометна репрезентација Србије започела је прву недељу припрема за Европско првенство које се у јануару одржава у Немачкој. Први од два дебитанта, рукометаш Вардара Матија Николић овим позивом добио је прилику да оствари како каже - дечачки сан.

Тренинзи у Старој Пазови у оквиру ЕХФ недеље националних тимова служе и за проверу нових, младих играча.

"Када сам видео позив из Рукометног савеза Србије, нисам одмах поверовао. Некако сам био збуњен, јер га искрено нисам очекивао. Ово је мој сан од кад сам био дете, од када сам почео да се бавим рукометом. Изузетна ми је част што сам у овој групи играча, што је неко препознао мој таленат и моју игру. Када сам постао свестан позива, био сам срећан као мало дете", навео је Николић.

Остатак репрезентације Матију Николића дочекао је као да је већ неколико циклуса члан најбоље сениорске екипе.

"Осећам се одлично, срећан сам и узбуђен. Једва сам чекао да дођем, да видим како све изгледа, момци су супер, лепо су ме дочекали. Неке од њих познајем од раније, док су ме остали пригрлили као да сам овде сталан", истакао је Николић.

Селектор Ђерона не мења играчки кадар, јер окосницу репрезентације чине играчи који су у својим лигама међу најбољима, ако не и најбољи на својим позицијама. Од капитена Немање Илића који чврсто држи своје место у најбољој седморки Француске лиге, до тандема на црти Марсенић-Пешмалбек који у Лиги Европе, односно Лиги Шампиона уписују најбољу статистику.

"Ова екипа је на окупу неколико првенстава, више година су заједно због својих изванредних резултата. Нема пуно нових лица те ми је због тога и већа част и на неки начин привилегија што сам овде. Ту сам да се докажем, да могу да одрадим свој део посла. Притисак постоји, али верујем да могу да будем значајан фактор у екипи. Упао сам у ову групу, треба да се привикнем, али и да покажем да заслужујем да овде и останем", закључио је Николић.

Србија и Словенија ће први пријатељски меч одиграти 4. новембра у Черномељу, а дан касније две селекције ће се састати у Кочевју.

недеља, 03. март 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво