Читај ми!

Марсенић и Милосављев: Срећни што смо опет на окупу

Рукометаши Србије започели су припреме у ЕХФ недељи националних тимова и предстоје им још два дана тренажних активности у Старој Пазови до пута у Братиславу.

Изабраници селектора Тонија Ђероне одиграће две контролне утакмице против селекције Словачке 5. и 6. новембара, како би проверили тренутну форму и како би се што боље се уиграли за Европско првенство које их очекује у јануару наредне године.

Подсетимо, ЕУРО 2022 одржава се у Мађарској и Словачкој од 13. до 30. јануара 2022. године, а репрезентација Србије ће на Европском првенству играти у групи Ц у Сегедину са селекцијама Хрватске, Француске и Украјине.

Репрезентативац Мијајло Марсенић каже да су сви срећни што су опет на окупу.

"Свесни смо да ће нам ове утакмице против Словачке добро послужити да видимо где смо и да се што боље припремимо за главни део који нас очекује, а то су припреме за Европско првенство. Желимо да исправимо све грешке, а сигурно ће их бити јер нисмо дуго били заједно. Атмосфера је као и увек добра и позитивна", рекао је Марсенић за сајт РСС.

Словачка има доста нових играча и играју мало другачије него раније, каже Марсенић.

"Није их било дуго на европској сцени и сигурно је да самим тим што поред Мађара имају домаћинство овог првенства, траже неку своју шансу. И њима ће ове две утакмице послужити да виде на чему треба да пораде, али ми треба да гледамо себе, да будемо бољи из утакмице у утакмицу и да се фокусирамо на задатке које добијамо од тренера."

"Надам се да неће бити неких озбиљнијих проблема и повреда и да ће нам ово заиста послужити као једна добра провера пред Европско првенство", рекао је он.

Европско првенство у Мађарској и Словачкој се приближило, а Марсенић је упитам и каква атмосфера влада у репрезентацији Србије тим поводом.

"Сигурно да нам је самопоуздање порасло после оне две утакмице са Француском и са Грчком. Порасли су мало и апетити и сигурно је да смо сви свесни да играмо у тешкој групи. Међутим, исто тако смо свесни да можемо да прођемо у другу фазу такмичења, тако морамо да размишљамо", каже он.

"О неким вишим циљевима мислим да је у овом тренутку незахвално причати, јер ипак овде има доста младих играча и понекад наметање притиска може да изазове контраефекат. Мислим да треба ићи из утакмице у утакмицу, можемо рећи да нам је циљ пролазак у другу фазу такмичења, а онда - шта буде. Најважније је да дамо свој максимум из утакмице у утакмицу и надам се да ће на крају све бити добро", закључио је Марсенић.

Голман Дејан Милосављев такође наводи да је једва чекао окупљање националног тима.

"Једва сам чекао да дођем и драго ми је што је већина играча здрава и присутна, недостаје неколико играча који имају ситне проблеме, али је то разумљиво јер су лиге много захтевне и тешке. Дошли смо овде да се видимо, да се окупимо, да поновимо неке ствари које су нам важне за период који нас очекује и мислим да ћемо урадити добре ствари за ових неколико дана колико смо заједно", започео је Милосављев и осврнуо се на дуеле са репрезентације Словачке.

"Важно је како ми градимо нашу игру, надам се да ћемо одиграти онако како ми то очекујемо и на начин који тренер очекује. Наравно, желимо да идемо на победу и да тријумфујемо у тим утакмицама. Приоритет је да осетимо једни друге јер се нисмо окупљали од јуна и да се што више уиграмо. Надам се да ће резултат бити позитиван и урадићемо све од себе да победимо".

Како се првенство ближи, све је више еуфорије, али мислим да смо на земљи и да смо скромни, каже голман репрезентације.

"Борићемо се да сваким даном заслужимо поверење, прво између нас, а онда људи који нас гледају и који нас подржавају, тако и целе Србије. Урадићемо све да будемо што спремнији за Европско пренство које нас у јануару очекује", закључио је Милосављев.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару