Читај ми!

Ђерона за РТС: Идеални рукометаш мора да има менталитет балканских играча

О играма рукометне репрезентације Србије последњих недеља говори се и у комшилуку. Победу и нерешен разултат против олимпијског вицешампиона Француске многи повезују са доласком Тонија Ђероне на место селектора мушке репрезентације.

У Србији је још од сребрне медаље на Европском првенству у Београду, 2012. године, рукомет био на маргинама. Такви су били и резултати, 9. место на Олимппијским играма у Лондону, или на местима између 10. и 20. на Светским и Европским првенствима.

Србија је прва на табели квалификационе групе са три бода, после победе и нерешеног резултата против Француске.

"Наши играчи су напорно радили у Пазови. Сви чланови особља, дали су свој максимум, урадили све што су могли да створе идеални услови за припрему ове две утакмице. Створили смо позитивну хемију унутар тима, а играчи су у обе утакмице показали велику борбеност, решеност и тимски дух. Спремамо се за нешто још боље у будућности", каже селектор Тони Ђерона за РТС.

Селектор каже да су за добре резултате најзаслужнији сами играчи.

"Нико није очекивао баш овако добре резултате. Али, напорно смо радили од самог почетка, били смо окренути ка тиму. Увели смо неки ред, правила у раду на тренинзима. Понашање и залагање играча било је на високом нивоу."

Ђерона је и раније сарађивао са српским рукометашима, а сматра да је идеални рукометаш мора да има менталитет балканских играча.

"Драго ми је што сам кроз каријеру као тренер сарађивао са великим играчима, поменућу Шкрбића, Перуничића, Перића, Станића, Ненадића док је био млађи. Много је добрих српских играча са којима сам радио и који су ми увек показали свој карактер. Увек сам говорио да идеалан рукометаш треба да има менталитет балканског играча. Мени се то свиђа и задовољство ми је што сам овде и сарађујем са њима."

На Светском првенству које сутра почеиње у Египту неће бити Србије. Али. План је да се на свим наредним такмичењима појави наша репрезентација и да се пласира у други круг такмичења.

"То је наш циљ, ми се за то боримо. На добром смо месту после три бода против Француске. Треба да победимо сутра Грчку, али нам треба, после три бода, јако мало да се пласирамо на Европско првенство. Биће одлично ако будемо први у групи, то ће нам помоћи у жребу. Правимо кораке ка свом циљу, трудимо се да остваримо све планове у следећим месецима и надам се да ће се у блиској будућности Србија наћи на месту које заслужује."

Утакмица са Грчком игра се у среду од 17 часова, уз директан пренос на РТС2.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару