Читај ми!

Делић за РТС: Треба кренути од почетка за опоравак рукомета

Нова председница Управног одбора Рукометног савеза Србије Милена Делић констатовала је да предстоји пуно рада са свим селекцијама како би се рукомет вратио на некадашње стазе успеха. Гостујући у Јутарњем програму истакла је очекивања да ће на предстојећим такмичењима обе наше селекције дати свој максимум.

Рукометна организација је направила историјски потез избором Милене Делић на чело Рукометног савеза Србије, а она је истакла да је пред њима велики задатак повратка наших селекција на рукометни врх Европе и света, где смо некада припадали.

"Потребно је много тога. Потребно је прво кренути из почетка. Чињеница је да резултата великих немамо, значи потребно нам је време, стрпљење и стварање млађих селекција. Рад на омасовљењу, затим селекција, стварање репрезентативаца, едуковање тренера, све кроз добре програме а наш део посла је да им обезбедимо најбоље услове за све то.", истакла је Милена Делић.

Дакле, млади су...

"Млади су темељ и база. Јер без континуитета стварања играча не можемо да очекујемо резултате. А онда ни публику, јер то је све повезано зато што се интересовање повећава када постоје резултати."

Мушки део тима очекују утакмице са Француском и Грчком у оквиру квалификација за Европско првенство 2022. године. Да ли је ово нови почетак? Јер, на списку селектора Ђироне поново су на пример Петар Ненадић и Марко Вујин. Али и нека нова имена.

"Има нових имена и мислим да је господин Ђирона донео неку нову енергију, нови начин рада. Приближио је мало европски клупски рад у нашу земљу. Мислим да се уклапа у ту нашу причу гре пирамидално поставља планове и програме у селекцијама како треба да се ради. Не можемо да дозволимо да у сениорску селекцију дође играч који не зна нека основна правила игре, а то нам се раније дешавало. То је заправо и разлог због кога ми и нисмо могли да дођемо до већих резултата. А што се Ненадића и Вујића тиче, они јесу били на списку али, на жалост, због повреда које су у међувремену задобили, нећемо моћи да рачунамо на њих до опоравка."

Подсетимо, мушке репрезентације неће бити на светском првенству, јер је, због короне, Европска рукометна федерација одустала од баража, и прогласила Словенију учесником прванства у Египту. Додуше, критеријум је био бољи пласман на ранијим првенствима. Колико је важно да се зато што боље одиграју квалификације за наредно Европско првенство?

"Важно је учествовати на сваком првенству. До сада нам је био циљ бити учесник на Европским и Светским првенствима, међутим то нам у будућности неће бити искључиво циљеви већ да једног дана дођемо и до неког већег успеха.Наравно и квалификације су у незгодно време јер су померене због ове ситуације са коронавирусом, па нас у неколико дана очекују три утакмице. У тој групи је и Белгија, али видимо шансу да можемо да се пласирамо даље."

Рукометаши Србије ће сутра у Зрењанину играти против Француске, а четири дана касније против истог противника на гостујућем терену. Србија ће 13. јануара у Зрењанину дочекати Грчку, а Милена Делић је истакла досадашњу одличну сарадњу у организовању оваквих догађаја.

Делић је истакла да женску рукометну селекцију очекује најважније такмичење, квалификације за Олимпијске игре које ће се у марту одржати у Мађарској. Иако су у јако тешкој групи у којој су Русија, домаћин Мађарска и Кина, а само две репрезентације могу изборити пласман, не,а сумње да ће наше рукометашице учинити све да остваре сан свих спортиста и учествују на Олимписким играма, а савез ће све учинити да имају што боље припреме.

среда, 31. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару