Читај ми!

Светлана Цеца Китић за РТС: Мислим да смо саме себе победиле

Најбоље рукометашице Србије поражене су од Хрватске са 25:24 и тако завршиле учешће на Европском првенству у Данској. Иако су само пре три дана савладале актуелне светске првакиње, репрезентацију Холандије. О Европском првенству у рукомету у доба короне Немања Милутиновић је разговарао са Светланом Цеом Китић, званично најбољом рукометашицом свих времена.

 Шта је, по Вама, било пресудно да изгубимо од селекције Хрватске?

"Ја мислим да смо ми саме себе победиле. Чинило се да Хрватицама гори, да њима треба победа, а не нама. Нека ме извини стручни штаб и играчице, али чини ми се да су некако кукавички играле. Да ту нисам видела неку вољу, жар. Једанаест минута нисмо дали гол, ниједан шут извана. Хрватице, за разлику од нас, одбрану су играле феноменално."

"Пуно техничких грешака, промашених седмераца. Очекивала сам да ће да проради наш инат, међутим, ништа од тога. Потпуно сам разочарана, у односу на прву утакмицу коју сам гледала, против Холандије, где су ме одушевиле. На страну све, имају исте услове као и остале екипе. Корона је, у хотелу су, итд. Можда нам је фалила и Андреа. Све у свему, заслужена победа Хрватица. Односно, саме себе смо победиле."

С обзиром на победу против Холандије, несумњиво је да имамо квалитет, али немамо континуитет.

"Нисмо имали ниједну тренинг утакмицу, малтене без припрема смо кренули. Тако да је врло тешко, у овим условима, радити на форми, имати неки континуитет. Ја мислим да ће победити екипа која буде имала највише снаге. Просто нисам ни видела неки квалитет, нити прве, нити друге, нити треће утакмице. Видим пуно повреда. Чак делим мишљење са нашим селектором – да ли је уопште требало играти у оваквим условима. Без припрема, без публике. Где су осуђене да буду само у соби. То су заиста ненормални услови."

Пре одласка на ЕП, наше рукометашице су говориле да су им квалификације за ОИ можда и важније од овог такмичења. Да ли је можда и то утицало на њихову игру?

"Не верујем да су мислиле о томе. Просто, не може се зарад тога овде губити, и бити негде тамо у мају, када су квалификације. Мислим да нисмо имали ни снаге ни храбрости, јер немогуће је да за 11 минута не упутимо ниједан шут. Ако се не варам, мислим да смо у другом полувремену дали само један гол из вана. Што је просто немогуће. Слаба утакмица, не могу рећи тактички."

"Мислим да су Хрватице имале много више снаге, јер су нас током утакмице више пута изненађивале одбраном – 6-0, 3-2-1. Мислим да се играчице ту нису добро сналазиле. Све у свему, заслужена победа Хрватица. Ми смо помало кукавички играли, што ме изненађује, познајем ове девојке. Вероватно страх и трема. Мислим да уопште нису размишљале о квалификацијама."

Какву будућност предвиђате овој нашој екипи?

"Ово је доста квалитетна екипа, хомогена са Андреом, Цвијом, мислим да итекако можемо да играмо озбиљну улогу у светском рукомету, биће то сасвим другачије. Мислим да ће се Андреа брзо опоравити, колико знам имала је операцију, Цвија исто тако. Мислим да ће квалификације да прођу и на Олимпијади, верујем овој екипи. Целокупна ова ситуација утиче на све. Овде ће сретнији, можда екипа која буде имала снаге да издржи 60 минута, и победити", рекла је, између осталог,  Светлана Китић.

среда, 31. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару