Ђерона: Даћу 100 одсто за Србију

Нови селектор мушке рукометне репрезентације Србије, Шпанац Тони Ђерона, изјавио је да ће се стопроцентно посветити репрезентацији, без обзира што обавља функцију тренера француског Шарта.

Тони Ђерона у петак је постављен на место селектора мушке рукометне репрезентације, а постао је први странац у историји који ће води наш национални тим.

"Мој ангажман биће 100 одсто. Неће бити никаквих проблема да, поред обавеза које имам у свом клубу Шарту, пратим играче и планирам акције репрезентације. У времену смо када све утакмице можете пратити уз помоћ нових технологија. Kада ме је РСС контактирао, причали смо о плановима, не само везаним за сениорску репрезентацију, већ и за млађе репрезентативне селекције и српски рукомет у целости", рекао је Ђерона за сајт РСС.

"Мислим да ту може послужити шпанско искуство из претходних година, организација семинара, састанака између тренера, све са циљем да размењујемо искуства, да разговарамо о тактици и учинимо све да идемо напред. Репрезентација је састављена од играча, и наша мисија је да им помогнемо да остваре свој максимални потенцијал у клубовима. Ако то буде тако, биће лакше и репрезентацији. Kао одређени циљ, мислим да репрезентација мора да буде присутна на свим такмичењима и постиже боље резултате него што је то било у последњих десетак година", навео је Ђерона.

Шпанац је прихватио изазов рада са репрезентацијом земље о чијем рукометном наслеђу зна много и веома га цени.

"Само би требало да погледате најбоље тимове и лиге у Европи и све ће вам бити јасно. Тамо игра много српских играча. Наравно, не познајем много српске тимове, али сам одгледао сезоне Металопластике и Војводине у СЕХА лиги и ЕХФ Kупу, где сам открио неке младе играче за које мислим да су велика будућност српске репрезентације. Наравно, много боље познајем неке старије генерације, с обзиром да сам имао то задовољство да радим са некима од њих", рекао је Ђерона, који је истакао позитивно искуство у раду са српским играчима.

"Током рада у Барселони имао сам прилику да радим са Шкрбићем, Перуничићем, Перићем, Ненадићем. Било је то невероватно искуство за мене као младом тренера у том тренутку, да им помогнем, али и да учим од тако искусних и талентованих играча", рекао је нови селектор.

"Сећам се Петра Ненадића 2007. године, који је био јако млад, али већ невероватан играч. Не могу да заборавим ни Милана Kалину. Он је и тада, и данас, члан Барселоне. После 16 година у Барселони, радио сам у Kатару са Дарком Станићем и Зораном Ђорђићем, а Зоран ми је био и тренер голмана у репрезентацији Туниса. Kао што и сами можете да закључите, био сам почаствован да радим са великим звездама српског рукомета", закључио је Ђерона.

четвртак, 01. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару