Колаковић: Имамо лепу прилику да изборимо другу фазу ЕП

Средњи бек рукометне репрезентације Србије Алекса Колаковић каже да се тим добро спрема за предстојеће Европско првенство. Прве провере наши рукометаши имаће за викенд у Београду и Нишу против селекције Египта, оба меча почињу од 18.00 уз директан пренос на нашем Другом програму.

Репрезентација Србије окупила се у недељу у Ковилову, где обавља прву фазу припрема за ЕП.

"Могу да кажем да добро радимо, тренинзи су озбиљни, дајемо све од себе, радимо пуном паром да бисмо се што боље спремили за све оно што нас очекује. Полако улазимо у добар ритам и спремамо се за те прве две утакмица са Египтом, па онда "Златна лига" и на крају оно због чега смо овде - Европско првенство", рекао је Колаковић за сајт РСС.

Прва припремна утакмица Србију очекује у суботу, од 18 сати на Бањици, а противник је Египат, а дан касније, такође од 18 часова, "орлови" ће са истим ривалом одмерити снаге у Нишу. Пренос мечева је на нашем Другом прогаму.

Улаз на обе утакмице ће бити слободан уз подигнуту улазницу-позивницу на благајнама, а након тих утакмица изабраници Ненада Перуничића ће учествовати на турниру "Златне лиге".

"Припреме за Европско првенство крећу управо преко тих утакмица са Египтом, а касније и на мечевима са јачим селекцијама у Златној лиги. Ту би требало да видимо на чему смо и колико заиста можемо."

Србија ће на ЕП бити у групи А заједно са Хрватском, Црном Гором и Белорусијом у Грацу.

"Црна Гора је млада екипа и показала је већ да може са свим да игра и свакога да победи. Били су бољи од Данске у квалификацијама за ЕП 2020. Са друге стране, Белорусија је незгодан противник, који такође може свакога да изненади, али исто тако и од свакога да изгуби. Хрватска јесте најјача селекција у нашој групи, али мислим да је ово добра група за нас и да имамо лепу прилику да се пласирамо у наредну фазу такмичења", закључио је Колаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару