Поп Лазић: Срећне, задовољне и поносне

Пивотмен женске рукометне репрезентације Србије Слађана Поп Лазић рекла је да се је поносна на учинак селекције на СП у Јапану. Рукометашице Србије освојиле су 6. место на шампионату света у јапанском граду Кумамото, што је најбољи резултат репрезенатције од 2013. године и сребрне медаље на СП у Србији.

Тим учинком избориле су и пласман на олимпијски квалификациони турнир, који је на програму од 20. до 22. марта следеће године.

"Срећне смо, задовољне и поносне на наш раду које смо практиковале последње три године. Напоко се исплатило. Било је пресудно искуство и то што смо дуго на окупу. Мислим да смо ове године доказали да смо сазрели и да смо успели у оном што смо хтели", рекла је Поп Лазић Тањугу на дочеку у Рукометном савезу Србије.

Поп Лазић, која је на СП ушла у "клуб 100", одигравши 100. утакмицу у дресу реперезантације, изјавила је да ће памтитии сваки меч са овогодишњег првенства јер је, како каже сваки био важан прво због другог круга, а касније и због олимпијских квалификација.

Победом Русије против Норвешке у борби за бронзану медаљу, Србије је добила последњег ривала у борби за пласман на ОИ у Токију, а у групи ће бити још са Мађарском и Кином.

"О квалификационом турниру ћемо тек размишљати. То су јаки противници, али не желимо да спустимо главу. Ако смо се тако борили да дођемо до турнира, наравно да ћемо имати већу снагу и жељу у тим квалификацијама".

Рукометашице је у просторијама РСС дочекао велики број деце и представника медија, а пивот српског тима истиче да су овим учинком пробудили јавност у Србији.

"Мислим да је сада време за рукомет, да смо мало пробудили јавност, посебно ова деца што су нас дочекала. Бити шести на свету није мало, то је велики успех, плус када се на то додају квалификације. Сматрам да су наша игра и учинак на терену били на задовољавајућем нивоу. Надам се да се то свидело деци и да ће се рукомет у Србији подићи на виши ниво", закључила је Поп Лазић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару