Пораз рукометаша Србије од Бразила

Србија – Бразил 22:24 (11:14). Рукометаши Србије поражени су од Бразила у мечу трећег кола Групе А на Светском првенству које се одржава у Немачкој и Данској. Наредни меч наша селекција игра против Кореје. Сусрет је на програму у уторак од 18.00. Директан пренос је на нашем Другом програму, стрим је на РТС Планети.

Селекција Србије није успела да у финишу сусрета стигне предност противника и забележи бод у дуелу са Бразилом. Велики број техничких грешака допринео је да наша селекција константно јури заостатак, који је у једном тренутку износио шест голова. Успели су репрезентативци Србије да у финишу стигну на гол заостатка, али нису имали среће и снаге да забележе преокрет.

После равноправног старта, Бразилци су преузели иницијативу и стигли до предности од 5:3. Потом се распала игра наше селекције у нападу. Селектор Перуничић је ризиковао игром без голмана, али није успео да повеже редове наше селекције. Ређале су се грешке у нападу што је противник искористио и константно увећавао предност, која је после 20 минута игре износила 10:5.

Наставили су Бразилци са одличном игром и у једном тренутку имали предност од шест голова разлике, 14:8. Тада је наша селекција успела да веже неколико успешних напада и до полувремена ублажи предност противника на 14:11.

На старту другог полувремена Србија је успела да смањи на два гола заостатка. Потом су уследила два везана искључења за нашу селекцију, ипак рукометаши Србије су успели да се одбране и не дозволе противнику да стекне убедљивију предност. Милосављев је био одличан на голу наше селекције у тим моментима.

Међутим, поново долази до пада у игри наше репрезентације и противник опет има четири гола предности – 19:15. Бразилци успевају да очувају предност и осам минута пре краја воде са 22:18.

Србија успева да повеже редове и на пет минута пре краја меча прилази на само гол заостатка – 22:21. Потом су наши рукометаши прпустили неколико прилика за изједначење. Са друге стране, осујећени су напади Бразила. Ипак, Бразилци користе грешку наше селекције у нападу и погађају празан гол – 23:21.

На пола минутa до краја наши прилазе на 23:22. Противник је потом реализовао напад и поставио коначан резултат – 24:22.

Најефикаснији у нашој екипи били су Марсенић и Радивојевић са по пет голова, док је Илић постигао четири. Код Бразилаца, Толедо је постигао пет голова, а по четири пута у листу стрелаца уписали су се Боргез, Чуфа и Лангаро.

Ток меча:

17.01 – Крај меча. Србија – Бразил 22:24 (11:14).

16.54 – Голман Милосављев враћа нашу селекцију у игру, и на три минута пре краја пропуштамо прилику за изједначење – 22:21.

16.50 – Наши користе играча више и шест минута пре краја сусрета прилазе на 22:20.

16.46 – После 20 минута игре у другом полувремену, Бразил води са 21:18.

16.34 – Неколико техничких грешака наше селекције, пре свега у нападу, донело је Бразилцима поново пет голова предности – 18:13. Потом Србија постиже два везана поготка и после десет минута игре у другом полувремену противник води са 18:15.

16.22 – Почело је друго полувреме.

16.07 – На полувремену Бразилци воде са 14:11. Рукометаши Србије успели су да израде неколико акција у нападу и смање убедљиву предност противника.

15.53 – Наши никако да постигну погодак, сјајан на голу Бразила је Терсариола, који је скинуо неколико зицера и сигурно је један од најзаслужнијих за убедљиву предност. После 20 минута игре, Бразилци су постигли двоструко више погодака – 10:5.

15.46 – Селектор је покушао игром без голмана, међутим, ређају се грешке наше селекције у нападу, што противник користи и са два гола повећава на 7:3.

15.43 – Селектор Перуничић затражио је тајм-аут како би повезао редове наше екипе.

15.41 – После десет минута равноправне игре, Бразилци користе предност играча више и воде са 5:3.

15.30 – Почео је меч у Берлину.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару