РС КиМ: Забрана турнира добар потез, затражена смена Ђурковића

Рукометни савез Косова и Метохије подржао је одлуку Владе Србије да забрани одржавање квалификационог турнира за женске јуниорске репрезентације, на коме је било планирано да се састану Србија и тзв. Косово у Ковилову, али и затражио смену првог човека Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића.

РС КиМ је захвалио председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић, министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу, директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу, као и Министарству омладине и спорта на предузетим мерама.

"Рукометни и спортски радници са простора Косова и Метохије захваљују на предузетој мери и донетој одлуци о забрани одигравања утакмица квалификационог турнира за јуниорке у Ковилову, на којем би учествовало и тзв. Косово. Ваша одлука је у потпуности у складу са нашим ставовима изнетим у јавности, са начином на који је Рукометни савез Србије прихватио начин одигравања овог турнира, а који није у складу са Уставом и Законом Републике Србије, као и политиком нашег државног руководства", наводи се у саопштењу РС КиМ.

У саопштењу, потписаном од првог човака РС КиМ Славољуба Мандића, наглашава се да је "непојмљиво да се у овако деликатној ситуацији РСС са Божидаром Ђурковићем на челу оглуши о интерес српског народа и доведу у питање ставови нашег руководства и комплетну политику председника и Владе Републике Србије".

Због новонастале ситуације РС КиМ тражи хитну смену председника РСС Божидара Ђурковића и распуштање Скупштине те организације.

"Због великих последица које су наступиле, а могле су бити много веће по државу и рукометни спорт, захтевамо безусловну и хитну смену председника Управног одбора РСС Божидара Ђурковића, као и распуштање Скупштине и свих њених органа.

Очекујемо Вашу хитну реакцију и подршку око нашег става, у циљу да се овај трофејни спорт врати на старе стазе славе, по чему је био препознатљив у свету као један од најтрофејнијих спортова", апелује РС КиМ на главне званичнике у држави.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару