Пораз рукометаша од Белорусије за крај ЕП у Хрватској

Србија – Белорусија 27:32 (11:16). Српски рукометаши поразом су завршили учешће на Европском првенству у Хрватској. Белорусија је савладала Србију, која је заузела последње, шесто место на табели Групе 1, укупно 12. на шампионату.

Ркометаши Србије изгубили су свој последњи меч на Европском првенству у Хрватској, пошто су у Загребу поражени од Белорусије са 32:27.

"Орлови" су пружили још једну бледу партију на шампионату, иако је у неким тренуцима деловало да могу да савладају чврсту белоруску екипу.

Противник је од почетка меча кренуо силовито, стигао до предности од 8:4, да би на полувремену Белоруси имали пет голова предности – 16:11.

И у наставку је деловало да изабраници Јовице Цветковића имају снаге и воље за преокрет, у једном тренутку су стигли до "минус два", али се Белорусија поново одлепила и до краја сачувала предност.

Најефикаснији у српском тиму били су Вања Илић и Петар Ненадић са по четири гола, на другој страни незаустављив је био Пуковски са осам.

Салдаценка је био фантастичан на голу Белорусије, док су његови саиграчи лако налазили решење за одбрану Србије и сваки пут голом одговарали на примљени погодак.

Србија је играла кудикамо разноврсније него на претходним мечевима, па је велики број голова дошао са крила.

Ипак, то није било довољно да се избегне још један пораз, пети на шампионату, па је Србија учешће на Европском првенству у Хрватској завршила на 12. месту.

Овако је протекао меч у Загребу: 

17.27 – Крај меча, Белорусија је савладала Србију са 32:27. 

17.16 – Деловало је као да "орлови" хватају прикључак, ипак Белорусија у последњих десет минута меча улази са предношћу од 27:21. 

17.05 – Прошло је 40 минута игре, Белорусија води 20:16. 

16.51 – Настављен је меч у Загребу. 

16.36 – Полувреме, Србија – Белорусија 11:16.

Лоша игра "орлова" у првом полувремену – у одбрани недостаје чврстина, у нападу креативност. Поред тога, Салдаценка је одличан на голу Белорусије са 15 одбрана. 

16.24 – Белорусија константно води, после 20 минута игре резултат је 12:8. 

16.11 – После десет минута игре, Белорусија води са 8:4, па је Јовица Цветковић затражио први тајм-аут на мечу.

16.00 – Почео је меч, први напад за Белорусију.

15.55 – Интонирају се химне две државе у Загребу, ускоро ће почети меч.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару