Читај ми!

РСВ: Србија није "клозет Европе", селектор да се бави спортом

Рукометни савез Војводине (РСВ) реаговао је на изјаву селектора репрезентације Србије Јовице Цветковића и саопштио да су непримерене речи да је Србија "клозет Европе". Даље се додаје да "личност селектора мора да буде пример свима и да пажљиво мора да даје изјаве".

Цветковић је, пред дуел са Француском на Европском првенству, изјавио да "очекује подршку браће Хрвата са трибина, да је било лепо када смо заједно живели 40 година, али да га не занима како ће реаговати националисти на његове речи и поставио питање да ли ћемо се задовољавати што овакви мали, ништавни, слепи, представљамо клозет Европе".

"Ако неко Србију назива 'клозетом Европе', а њен народ покушава да класификује као слеп, мали и ништаван, не можемо остати неми и дозволити да било ко случајно помисли да је то наше мишљење и наш став. Ми волимо Србију. Србија је наша мајка и наш отац, наша деца, наша младост и лепота. Србија су наше рукометашице и наши рукометаши", наводи се у саопштењу РСВ.

Из РСВ су упитали своју кровну организацију, Рукометни савез Србије, да ли Цветковићеве речи представљају и њихов став.

"Будући да је изјава селектора објављена и на званичном сајту РСС, постављамо питање руководству РСС, да ли је став Рукометног савеза Србије да је Србија 'клозет Европе'? Питамо и освајаче медаља из 2012. и 2013. године, да ли сматрају да су свој труд, крв и зној улагали да би освојили медаљу за 'клозет Европе'."

Даље се додаје да "личност селектора мора да буде пример свима и да пажљиво мора да даје изјаве".

"Селектор треба да се бави искључиво спортом и спортским мотивима, јер то је оно што нас издваја од других и даје нам право да спорт одвојимо од политике, ратова и других ствари за које у спорту нема места".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару