Рукометашице Србије на Светском првенству

Рукометашице Србије победом над Италијанкама од 34:16 (14:4), овериле пласман на Светско првенство у Немачкој. Убедљиви тријумф наших рукометашица и у реванш мечу баража.

Наше рукометашице су након тријумфа у Италији (33:23) биле још убедљивије у реваншу у Нишу. Италијанке нису имале снаге да се супротставе нашој екипи, која је од самог старта наметнула свој ритам и константно увећавала предност и на крају стигла до победе и пласмана на Светско првенство.

Мотивисано у одбрани изашле су изабранице селектора Љубомира Обрадовића на мегдан Италијанкама које су до 17. минута постигле само два гола. Са друге стране, ређали су се лаки голови Српкиња (7:2, 12:3), које су промашиле и пар прилика да затресу мрежу без голмана, с обзиром да је Италија форсирала игру 7 на 6 у нападу. У редовима Србије, Обрадовић и Стоиљковић биле су најефикасније до одласка на одмор (14:4) са по четири гола.

Пружио је селектор Обрадовић шансу свим репрезентативкама да осете терен и стекну неопходно искуство пред оно што их чека у месецима који ће донети старт квалификација за Европско првенство у Француској (септембар) и већ споменуто СП 2017 у Немачкој.
Ређали су се голови  Куриџе, Милојевић, Николић, као на траци, а Србија је у 48. минуту била на великих +14 - 24:10.Пет минута пре краја Жељка Николић је погодила за 31:14 када је славље могло да почне....

Србија - Италија 34:16 (14:4)

Србија: Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 3, Милојевић 1, Куриџа 1, Лавко 1, Дамњановић, Јањушевић 1, Георгијев 3, Поп Лазић 3, Обрадовић 4, Колунџић , Николић 3, Милошевић 3, Стоиљковић 5, Граовац, Дмитровић 3

Италија: Тромбета 1, Георге 1, Дала Коста 1, Ротондо 6, Дел Балзо 2, Капеларо, Пруенстер, Капеларо, Ђиларди, Етаки, Лучин, Дибона, Наполетано, Бабо 1, Фантон 2, Равас, Кроста 2

6СЕМАФОР: 7:2 (12.) 11:3 (23.) 12:3 (26.) 18:5 (37.)  28:13 (53.)  

Светско првенство за рукометашице одржаће се од 1. до 17. децембра у Немачкој. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару