Читај ми!

Цветковић: Из двомеча са Румунима желимо два бода

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић рекао је да је циљ предстојећег двомеча са Румунима у квалификацијама за првенство Европе у Хрватској освајање два бода. Први меч се игра у четвртак у Румунији, директан пренос је на нашем Другом програму од 19.00 часова. Реванш је у недељу од 20.00 часова.

После два одиграна кола у другој групи, Србија са победом против Пољске и поразом од Белорусије има два бода, док су Румуни на челу са максимална четири бода, захваљујући победама против Белорусије и Пољске.

Пласман на финални турнир избориће по две селекције из сваке од седам група, као и најбоља трећепласирана селекција.

"Циљ је јасан, узети два бода из двомеча. У другом мечу играју Пољаци и Белоруси, очекујем да се Пољаци врате у нормалу после два пораза на старту. Интересују нас два бода код куће, а до краја може свашта да се деси. У неким калкулацијама, ако Пољаци добију оба меча са Белорусима, долазимо у ситуацију да све решавамо у мечу са Пољском у Нишу. Пољаци су много бољи од Белорусије и врло је могућ такав сценарио", изјавио је Цветковић на конференцији за медије у Спортском центру у Старој Пазови.

Према његовим речима, екипа не осећа никакав притисак јер ће у румунском граду Баја Мареу играти пред 10.000 домаћих навијача.

"Зар се није стекао утисак у Пољској пред 10.000 навијача да смо ми домаћини? Остаћемо концентрисани, ови момци су играли пред 20.000 или 25.000 људи у Келну на Ф-4. Добро је бити умерени оптимиста. Они се више плаше нас него ми њих", поручио је Цветковић.

Српски тим предводиће повратници Марко Вујин и Далибор Чутра, који изузетно познаје Румуне пошто већ неколико година игра у Констанци.

На путу у Румунију иде следећих 16 играча:

Голмани: Страхиња Милић и Владимир Цупара.

Лева крила: Добривоје Марковић и Немања Илић.

Десна крила: Дарко Ђукић и Рајко Продановић.

Леви бекови: Жарко Шешум, Петар Ђорђић, Илија Абутовић, Драшко Ненадић.

Средњи бекови: Петар Ненадић, Далибор Чутура.

Десни бекови: Марко Вујин и Немања Зеленовић.

Пивотмени: Растко Стојковић и Мијаило Марсенић.

Меч између Румуније и Србије игра се у четвртак од 19 сати, а реванш је у недељу 7. маја у Крагујевцу, од 20 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару