Читај ми!

Дамњановић: Леп је осећај бити поново у репрезентацији

Српска рукометашица Сања Дамњановић рекла је да је срећна што је поново добила позив у репрезентацију, али и да јој потребно време да се привкне, с обзиром на то да не зна велики број саиграчица.

"Осећам се добро у репрезентацији. Чудан је осећај бити после дужег времена овде, али је исто тако леп. Доста тренирамо ове недеље с тренером (Живојином) Максићем. Уигравамо се, што увек добро дође, јер неке од девојака не познајем, па је потребно и време да се осетимо на терену. Прилагођавам се", рекла је Дамњановићева.

Дамњановићева је после две године и три месеца од последњег наступа за националним тим поново добила позив. Она се осврнула и на предстојећи бараж за Светско првенство 2017. године у Немачкој, где ће противник бити Италија.

"Имали смо среће у жребу. Познато је да су оне аутсајдерке. Могу слободно да кажем да смо једном ногом већ у Немачкој. Девојке су одиграле квалитетно Европско првенство, посебно прву фазу. Морамо наћи решења да парирамо репрезентацијама које много трче попут Норвешке или Холандије чији је ниво рукомета невероватан. То би требало да нам буде задатак до краја ове године. Надам се да ћемо бити и комплетне, у најјачем саставу. Жао ми је што је Андреа (Лекић) морала да пропусти ову недељу, али верујем да ће ускоро бити са нама", рекл је Дамњановићева.

Она ће на крају ове сезоне напустити македонски Вардар, али још није познато где ће наставити каријеру.

"То је тим од 17 врхунских играчица. Слаба тачка је што имамо слабу домаћу лигу, регионалну лигу играмо тек од ове сезоне, тако да остају 10 до 12 утакмица у ЕХФ Лиги шампиона, што је мало за играча. Свако се бори за своје место. Вардар дуго чека европску титулу, имамо шансу да је освојимо и стварно се надам да ће то бити у мају. Нисам себе приказала у правом светлу. У претходним тимовима сам имала улогу лидера екипе. Сада је улога била другачија, нисам била искоришћена максимално као раније, али све то остављам иза себе и сањам пехар ЕХФ Лиге шампиона у мају", рекла је Дањановићева.

"У наредних пет-шест дана ће се знати. Преговарам, ускоро ћу да пресечем. Жеља ми је да играм, дајем голове, то је жеља сваког спортисте. Чекају ме нови изазови. Довољна сам искусна да изаберем праву средину и наставим каријеру у правом смеру", додала је она.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару