Читај ми!

Владислав Крсмановић нови председник Скупштине РСС

Рукометни савез Србије изабрао је Владислава Крсмановића за новог председника Скупштине Рукометног савеза Србије.

Владислав Кузмановић је на Скупштини Савеза изабран за првог човека највишег тела РСС на предлог Рукометног савеза Колубарског округа

"Желим да вам се захвалим на избору. Са избором председника Скупштине долази и до пуног легитимитета. Учинићу све да се у овом телу чује глас свих који представљају рукомет у Србији", рекао је Крсмановић после избора, преноси РСС.

Председник РСС Божидар Ђурковић је у обраћању делегатима рекао да да је покушао да у органе Савеза врати представнике Рукометног савеза Војводине.

"Обавио сам разговоре са људима из РСВ, желећи да покушам да направим јединство и вратим их да учествују у раду и управљању Савезом. Добио сам информацију од председника да неће доћи на Скупштину, да ће можда доћи у будућности и да не желе да узму учешће у управљању Савезом. Бићу искрен, није лако водити Савез са овако танком већином", рекао је Ђурковић.

Он је навео да РСС у наредном периоду очекује предлог новог Статута усаглашеног са Законом о спорту на коме се ради, као и Европско првенство за жене у Шведској.

"Од јануара ћемо морати да окренемо нови лист. Оставио сам шест места у Управном одбору и мораћу да их попуним до краја године како бисмо кренули да радимо у пуном капацитету", рекао је Ђурковић.

Председник РСС је навео да не жели "да кука", али је истакао да се није надао "толикој количини саплитања у ових 40 дана".

"Ниједан председник Савеза није имао овакву опструкцију када је преузимао функцију. Нећемо се повијати, покушаћемо да све испунимо из програма. Нисам диктатор, желим да чујем друга мишљења, тако ћу и наставити. Усудио сам да се кандидујем, немам ништа против људи из РСВ, напротив, имам тамо много пријатеља. Много их има који су заплашени. И поред свега пружио сам руку да се ујединимо за добробит српског рукомета", рекао је он.

Ђурковић је казао да су клубови есенција рукомета у Србији и додао да ће после Европског првенства за жене кренути у обилазак округа.

"Обећао сам да ћу сести са људима на локалу, да чујем њихове проблеме, попричам са градоначелницима и локалним челницима. Морамо да будемо јединствени, да све проблеме износимо отворено, јер ће у противном наш рукомет да се угаси. Есенција рукомета су клубови... Ни мој, ни посао РСС није само да брине о репрезентацијама, већ нам је намера да укупно дигнемо рукомет на један виши ниво", закључио је Ђурковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару