Шок у Нишу, Белорусија убедљиво савладала Србију!

Рукометна репрезентација Србије поражена је од Белорусије у Нишу са 36:27, у мечу другог кола квалификација за Европско првенство.

Белоруси су готово током целог тога сусрета у испуњеном "Чаиру" били у предности, приказали много бољи рукомет и заслужено славили у, до вечерас, готово неосвојивој тврђави српског рукомета. На крају "плус девет" за госте - 27:36 (13:20)!

"Орлови" су пак након феноменалне партије и победе у Пољској у првом колу квалификација, одиграли знатно лошије, без довољно интезитета у одбрани и са лошим решењима у нападу, па су након великог корака напред направили корак у назад у борби за одлазак на шампионат у Хрватску 2018. године.

Најефикаснији у редовима српског тима био је Дарко Ђукић са осам голова, док су Петар Ненадић и Петар Ђорђић постигли по пет.

Цветковић: Немам шта да замерим играчима

Селектор Србије Јовица Цветковић рекао је да нема шта да замери својој екипи у вечерашњем поразу од Белорусије, пошто је остварила план освајањем два бода у две утакмице.

"Играчима немам шта да замерим, могу само да честитам. Имали смо план да освојимо два бода у ова два меча. Потребно је времена да се играчи навикну на мој систем рада. Биће то боље у будућности. Прихватам све што није ваљало, а момци су дали све од себе", рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

"Честитам Белорусији на победи и изузетно доброј игри. Утакмица у Пољској нас је сломила, покушали смо све, али ништа није ишло од руке, апсолутно у свим сегментима смо пали. Узрок тога је умор. Пробали смо да се регенеришемо после Пољске, али очигледно смо се превише потрошили", навео је селектор.

Капитен репрезентације Србије Жарко Шешум рекао је да је његова екипа деловала дезоријентисано.

"Морамо да спустимо лопту и кренемо полако даље. Видели смо да не постоји чаробни штапић и да са четири тренинга и више хиљада пређених километара не може све да се скоцка. Белоруси су били бољи од нас у свим сегментима. Имамо два бода из овог мини циклуса и права је штета што га нисмо завршили са четири", рекао је Шешум. 

У наредном колу изабраници Јовице Цветковића играће са селекцијом Румуније почетком маја месеца.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару