Перић после новог неуспеха: Одговарам за све што радим

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Дејан Перић рекао је да је његова екипа направила много грешака у реваншу баража за Светско првенство против Мађарске и да му је жао што неће играти на том турниру, као и да одговара за све што ради.

Рукометаши Србије нису успели да се пласирају на Светско првенство у Француској, пошто су у обе утакмице баража изгубили од Мађарске. У првом мечу прошле суботе у Краљеву Мађарска је победила са 26:25, а синоћ у Веспрему са 30:25.

"Могли смо на реванш у Веспрем да дођемо и са много горим резултатом него што је то био минус од једног гола. У Краљеву смо успели да се вратимо из јако лоше ситуације, што је могао да буде импулс за наредну утакмицу. Шта би било да смо водили са осам голова, а онда они изједначили? Питање је како бисмо се онда спремали за други меч. Знали смо да ће у одређеном делу игре доћи наша шанса, али смо је прокоцкали техничким грешкама и исхитреним шутевима. Мађари су били конкретнији а ми смо били нервозни у нападу", рекао је Перић, саопштио је Рукометни савез Србије.

Перић је навео да је одбрана у одређеним фазама била добра, али да је игра "два на два са корпулентнијим ривалом" правила проблем.

"Покушавали смо да решавамо на различите начине, али нам није полазило за руком против пивота и њиховог средњег бека. Наши играчи су инфериорни што се тиче корпуленције. Нисмо решавали онако како је требало. Није ми се свидео сам почетак у одбрани. Требало је да ставимо до знања, пре свега игром у одбрани, да смо у Веспрем дошли да победимо. Да из ње тражимо шансу", рекао је Перић.

Мађарски голмани су током утакмице имали 16 одбрана више од српских.

"Били су успешнији. Србија је на великом искушењу добила једног голмана, Тибора Иванишевића, што је јако позитивно за будућност. Исто тако, Арсић и Марјанац су желели најбоље, али у овом тренутку то је био њихов максимум. Максимум једног голмана зависи од много ствари. Тај податак је у бројевима велики, али тешко је упоређивати имена јер наши голмани по искуству и рејтингу нису на таквом нивоу", навео је селектор.

Србија неће играти на другом узастопном Светском првенству, али ни на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Треба анализирати како сви функционишемо на свим нивоима, каква су нам опредељења и циљне групе. Моја циљна група је рукомет а не позиционирање или смењивање људи из Савеза да би мени било боље. Представљам цео савез заједно са Управним одбором, а не канцеларију без УО или УО без канцеларије РСС. Званично сам изабран за ово што радим и одговарам за то. Жао ми је што се нисмо квалификовали. О много ствари можемо да разговарамо. Свима нама би заједнички циљ требало да буде одлазак на велика такмичења. Требало би сви тако да се понашамо и функционишемо", рекао је Перић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару