Металопластика и Војводина у финалу Купа Србије

У финалу Купа Србије састаће се Металопластика и Војводина. Металопластика савладала Партизан у полуфиналу са 30:24, док је Војводина била боља од Спартака са 37:29.

Шабачка Металопластика пласирала се у финале Купа Србије, пошто је у Шапцу победила Партизан са 30:24 (17:9) у полуфиналу завршног турнира.

Најефикаснији у победничком тиму био је Радован Остојић са десет голова, док је голман Дарко Арсић имао 13 одбрана.

Најефикаснији у Партизану био је Лазар Кукућ са седам голова.

Тренер Металопластике Веселин Вуковић рекао је да су његови рукометаши имали више жеље за тријумфом, као и да су нешто искуснији од Партизанових и да је то допринело победи над црно-белима.

"Сваке две недеље играмо једни против других. Познајемо се толико добро да знамо сваку кретњу у одбрани и нападу. Можда је вечерас пресудила жеља мојих играча. Наша екипа је нешто искуснија, а Партизанова млађа па је и то утицало. После овакве полуфиналне утакмице можемо да се радујемо будућности, једино је питање колико можемо сви заједно да сачувамо младе играче", рекао је Вуковић.

"Ово полуфинале је лепа слика коју смо послали, не само у Србију него и у регион. Сутра нас очекује нових 60 минута. Надам се да ће се екипа опоравити, јер ћемо имати два сата времена више", рекао је Вуковић.

Тренер Партизана Ненад Максић пожелео је Металопластици да освоји Куп.

"Не зато што смо изгубили од њих, него зато што су момци играма ове сезоне то заслужили. Турнир је сјајно организован, после дуго времена. Договорили смо се да данас играмо чврсту одбрану, баш како игра Металопластика, али десило се шта се десило", рекао је Максић.

"Овакви турнир увек донесу неког јунака, као што је био Остојић или Арсић, мада се од Арсића очекује да буде такав. Металопластика је ипак екипа са више искуства и желим им успеха у СЕХА лиги. Моји момци су се борили за грб Партизана и остаје нам да се надамо да ћемо се опет видети на неком оваквом турниру", рекао је Максић.

Металопластика ће у финалу играти против Војводине, која је савладала Спартак са 37:29 (12:12).

Прво полувреме било је изједначено, али је нови-стари шампион Србије Војводина у другом полувремену преломила меч. Спартак је у првих 11 минута другог полувремена дао само један гол.

Суботичани су у 50. минуту пришли на 24:20, али је Војводина брзим контранападима стигла недостижну предност.

Најефикаснији у победничком тиму био је Филип Марјановић са седам голова, док је Милош Јорговић постигао шест.

Спартак су предводили Марко Перовић и Борислав Љубојевић са по пет.

Помоћни тренер Војводине Драган Кукић, који је данас водио утакмицу уместо болесног тренера Николе Марковића, рекао је да његови играчи заслужују похвале.

"Играчи заслужују све похвале. Било је грешака у обе екипе. Ми смо искористили пад противника у другом полувремену. Сутра очекујемо праву рукометну посластицу. Са Металопластиком нема великих непознаница ни великог тактизирања. Велику улогу ће имати надокнађивање енергије коју су данас употребила оба клуба, а одлучиваће и то ко ће имати распложенијег голмана", рекао је Кукић.

Тренер Спартака Бранислав Зељковић честитао је Војводини, оценивши да је то добар тим са добрим стручним штабом.

"Имали смо велику жељу и хтење, али то није било довољно да се победи екипа са таквим играчким кадром. Моји играчи заслужују све похвале. Имали смо осцилације и зато смо изгубили утакмицу. Мислим да ће сутрашње финале бити право финале, јер ће играти тренутно две најквалитетније екипе у Србији. Мислим да ће добити онај ко буде имао више концентрације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару