Тесан пораз рукометаша од домаћина шампионата

Србија – Пољска 28:29 (крај). Рукометаши Србије били надомак изненађења, на крају ипак поражени од домаћина Пољске на почетку Европског шампионата. Србија у недељу игра против Француске, која је у првом мечу групе А савладала Македонију 30:23.

Рукометна репрезентација Србије поразом од домаћина турнира започела је Европски шампионат у Пољској. У неизвесној борби, Пољаци су славили са 29:28, а капитен Иван Никчевић је у последњем минуту промашио седмерац за изједначење.

Пољаци су почели снажно, желели су од првог минута да искористе подршку ватрених навијача у Кракову, али је српски тим, захваљујући неухватљивом Петру Ненадићу, одржавао егал.

Изједначено је било све до средине првог полувремена, када је Србија стекла два гола предности, а на полувреме се отишло са вођством изабраника Дејана Перића од 15:14.

Пољски тим и у други део улази силовито, овога пута успева да направи и резултат, па домаћини врло брзо стичу три гола предности.

Ипак, одлично одиграна одбрана са играчем мање, нарочито капитена Никчевића, као и успешна реализација, враћају Србију у игру и у неизвесну завршницу.

Иако се још једном чинило да ће се Пољаци одлепити, Србија у последњи минут улази са само голом заостатка.

Један од најбољих играча Србије у овом мечу Иван Никчевић ипак не користи седмерац, Пољаци чувају лопту до краја сусрета и стижу до прве победе на турниру.

Најефикаснији у селекцији Србије били су Петар Ненадић и Иван Никчевић са по седам голова, Немања Зеленовић и Жарко Шешум су постигли по четири, док су Дарко Ђукић и Момир Рнић по два пута били стрелци.

У репрезентацији Пољске најбољи је био Микал Јурецки са седам голова, док су по три постигли Микал Дашек, Бартош Јурекци и Премислав Крајевски.

Рукометаши Француске победили су селекцију Македоније са 30:23 (12:12) у утакмици првог кола Групе А Европског првенства у Пољској.

Најефикаснији у победничком тиму био је Седрик Сорендо са шест голова, Валентин Порте је постигао гол мање, док су Ентен Мае и Микаел Гигу утакмицу завршили са четири гола.
У репрезентацији Македоније најбољи је био Кирил Лазаров са девет голова.

Током већег дела меча екипе су биле у егалу, али је Француска од резултата 22:22 девет минута пре краја заиграла много боље и серијом 5:0 преломила утакмицу.  

У другом колу, у недељу, Србија игра против Француске, док ће Пољска играти против Македоније.

Овако је протекао меч у Кракову:

22.04 - Мање од минута пре краја, Никчевић је промашио свој први седмерац на мечу...

22.02 - Минут и по је остало до краја меча, Пољска има гол предности, Србија има напад.

21.56 - Улазимо у последњих пет минута игре, Пољска води 28:27.

21.43 - Средина игре у другом полувремену, нерешено је - 24:24.

21.34 - Успавано улазе српски рукометаши у друго полувреме, па Пољска прави серију и води са 21:18. Перић тражи тајм-аут.

21.23 - Настављен је меч у Кракову. Србија на старту другог дела има два играча више у пољу...

21.08 - Полувреме, Србија - Пољска 15:14.

20.57 - У току је 22. минут меча, Србија одржава два гола предности - 11:9.

20.48 - Петар Ненадић је постигао већ шест голова, Србија води 8:6! Тренер Пољске мора да тражи минут одмора.

20.43 - Десет минута игре у првом полувремену, Пољска води 6:5.

20.32 - Почео је меч у Кракову.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару