Србија надиграла Јапан

Женска рукометна репрезентација Србија остварила је прву победу на Светском првенству у Данској, пошто је савладала селекцију Јапана са 27:22 (11:8) у четвртом колу А групе. Најефикасније у тиму биле су Стојиљковићева и Крпеж са по пет голова. Рукометашице Србије меч против Туниса играју у петак од 18.30 (РТС). Бошковић задовољан.

Србију је до победе предводила Катарина Крпеж са шест голова, док је Јована Стојиљковић постигла пет. У селекцији Јапана истакла се Јуи Сунами са пет голова.

У првом полувремену је виђена изједначена игра и доста неизвесности у ком ниједна селекција није успела да стекне осетнију предност.

Почетак другог дела игре настављен је у истом ритму, међутим, Србија је временом, највише захваљујући организованом и брзом нападу, као и одбранама Јоване Рисовић, почела да стиче предност.

До краја сусрета изабранице Саше Бошковића су одиграле концентрисано и на крају дошле до првог тријумфа на шампионату света.

Овом победом Србија је дошла надомак пласмана у осмину финала такмичења, а за то ће им бити потребна победа против Туниса.

Србија је у досадашњем току Светског првенства одиграла нерешено са Црном Гором, а поражена је од Мађарске и Данске.

Изабранице Саше Бошковића ће наредну утакмицу, последњу у групној фази, одиграти у петак од 18.30 против Туниса.

Резултати А групе:

Црна Гора – Тунис 37:16
Србија – Јапан 27:22
Мађарска – Данска (20.45)

Табела: Црна Гора 7, Данска 6, Мађарска 4, Србија 3, Јапан 2, Тунис 0.

 

Бошковић задовољан


"За ову утакмицу смо се спремали и ово је утакмица која нам је омогућила пролазак у даљи ток такмичења. Задовољан сам како је екипа реаговала на све тактичке замисли и што се држала онога што смо се договорили у свлачионици", рекао је Бошковић после меча.

Голман Јована Рисовић кратко је прокоментарисала утакмицу.

"Захваљујем се девојкама на игри, пре свага у одбрани, и на пролазу у осмину финала. Ова утакмица је сама по себи била важна за нас и даљи ток такмичења", рекла је она.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару