Читај ми!

Бутулија оптужио Марјановића

Рукометни тренер и бивши репрезентативац Игор Бутулија изјавио је да председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић треба да остане на том месту све док не заврши пројекат "рукомет - аматерски спорт".

"Остао је још један степеник до остварења тог пројекта, а то је да потпуно уништи и клупски рукомет. За девет година владавине Марјановића, клубови у Србији су почели да се гасе, лига је нерегуларна, а мушка и женска репрезентација су освојиле две медаље на домаћем терену", рекао је Бутулија.

Он је подсетио да је мушка репрезентација после сребра на ЕП у Београду заузела 13. место на ОИ у Лондону, 10. место на СП 2013. у Шпанији, 13. место на ЕП 2014, а на СП ове године није се ни пласирала.

"Исто се догађало и са женском репрезентацијом, која је на СП у Србији освојила сребрну медаљу, а затим доживела крах", рекао је Бутулија и додао:"Из овога се види да је Марјановић урадио све да дође до домаћих медаља и остане на месту председника Рукометног савеза Србије". Према његовим речима, председнику РСС сметали су бивши асови, а окружио се особама које нису заслужиле такву позицију.

"Прво је сметао Веселин Вујовић, па Јовица Цветковић, који је поставио темеље система модерног рукомета, а мене је привремено удаљио из рукомета. Недељко Јовановић 10 година не може ни да уђе у овај спорт. Где су тренери Јездимир Станковић, Зоран Живковић, Бранислав Покрајац, који својим искуством и знањем могу да допринесу свим селекцијама напредак и да се успостави здрав систем", рекао је Бутулија. Он је додао да у савезима као што су кошаркашки или одбојкашки препознаје систем.

"Разлика између Драгана Ђиласа, Александра Боричића и Велимира Марјановића је у томе што председници кошаркашког и одбојкашког савеза постављају систем који прави резултат и уважавају бивше асове, а у рукомету је систем 'завади па владај', у коме појединац одлучује о свему", закључио је Бутулија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару