Читај ми!

Турнир у Дохи прилика за младе снаге

Вршилац дужности селектора рукометаша Србије Дејан Перић сматра да је предстојећи турнир у Дохи добра прилика да млади играчи потврде квалитет у дресу државне репрезентације.

Перић је у Старој Пазови окупио чланове националног тима на припреме за турнир у престоници Катара, где ће 27. децембра играти са селекцијом домаћина, а дан касније против репрезентације Русије.

"Очекује нас један заиста леп турнир, окупили смо се и већ вечерас имаћемо први тренинг. На припремама и турниру наћи ће се играчи који нису добили шансу на утакмици са Црном Гором у октобру. Ово је прилика да се неки млађи играчи покажу у репрезентацији. Надам се да ћемо добро радити, постићи резултате и да ћемо се у Дохи представити на достојан начин", рекао је Перић.

Он је навео да је на припреме у спортски центар Фудбалског савеза Србије позвао 16 углавном млађих играча који нису имали велику минутажу у репрезентацији, а да је због повреде зглоба изостао једино члан мађарске Татабање, Новак Бошковић.

На припремама су следећи рукометаши:

Голмани: Дејан Милосављев (Југовић), Дарко Арсић (Металопластика)

Крила: Немања Илић (Тулуз), Филип Марјановић (Војводина), Страхиња Станковић (Војводина), Дарко Ђукић (Металург)

Пивоти: Иван Поповић (Партизан), Мијајло Марсенић (Металург)

Бекови: Немања Младеновић (Рошток), Немања Белош (Југовић), Давор Чутура (Кангас), Немања Зеленовић (Висла), Александар Радовановић (Раднички), Илија Абутовић (Вардар) и Стеван Сретеновић (Партизан).

Како је истакао Зеленовић, бек пољске Висле, "пре свега је част и одговорност бити позван и играти за репрезентацију".

"Мислим да ће овај комбиновани састав послужити нашем селектору да провери младе снаге и да види на кога може да рачуна у будућности. Надам се да ћемо сви заједно, мотивисани, остварити победе на турниру", поручио је Зеленовић.

Почетком јануара наредне године, српски рукометаши ће одиграти на гостујућем терену пријатељске утакмице против селекције Хрватске.

Први такмичарски меч у 2015. Србија ће имати у априлу, када се састаје са Исландом у оквиру квалификација за првенство Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару