Читај ми!

Бошковић: Очекује нас никад теже ЕП

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић изјавио је да ће конкуренција на наредном Европском првенству бити велика и да има "бар осам екипа које желе да буду на победничком постољу". Европско првенство одржаће се од 7. до 21. децембра у Хрватској и Мађарској, а Србија ће се такмичити у Групи Д у Осијеку са селекцијама Црне Горе, Француске и Словачке.

Рукометашице Србије су на завршним припремама за ЕП у Новом Саду, а прву утакмицу на шампионату играће у понедељак, 8. децембра, са Црном Гором.

"Биће јако занимљиво цело првенство. Све групе су изузетно јаке и из сваке групе бар две репрезентације желе медаљу. То је осам репрезентација за та прва три места. Ја се надам да ћемо ми показати оно најбоље и да ћемо остварити добар резултат", рекао је Биошковић у интервјуу агенцији Бета.

Према његовим речима, у овом тренутку Данска игра најубедљивије, Норвешка је у одличној форми и има квалитет да "зна како се играју првенства", а Хрватска и Мађарска ће дати све од себе као домаћини шампионата.

"Има много озбиљних репрезентација. Код нас у групи то су Црна Гора, Француска и ми, у Загребу ће играти Хрватска, Шведска и Немачка. Онда имамо Мађарску, Норвешку, Шпанију, Русију, Румунију, Данску... Сви имају амбиције да буду на победничком постољу. Мислим да никад првенство није било јаче", рекао је Бошковић.

Он је додао да рукометашице Србије имају ту срећу да играју на Европском првенству и прилику да покажу шта могу.

"Били смо четврти у Европи, актуелни смо вецешампиони света. Наше девојке су најбоље играчице у својим клубовима... Знамо да се носимо с тим. Дачемо све од себе и публика ће увек бити задовољна како Србија игра", рекао је Бошковић.

Селектор рукометашица истакао је да цео шампионат зависи од прве утакмица у групи, коју ће играти са Црном Гором.

"Мислим да је и за нас и за Црну Гору та прва утакмица најтежа. Та утакмица је кључна за Европско првенство. И Француска је сјајна репрезентација... Словачку не познајемо довољно, али и она ће бити незгодан ривал, јер је сматрају аутсајдером, а онда може да покаже највише", рекао је Бошковић.

Он је додао да је циљ Србије одлазак на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро 2016. и да мора добро да се игра на Европском првенству, како би остварила добар резултат и касније имала лакши жреб за бараж за Светско првенство.

"Србија мора да игра добро, без обзира ко ће ићи у Хрватску. Ја се надам најбољем, јер су спремне три, четири играчице, које су биле повређене. У тој првој утакмици против Црне Горе, мораћемо добро, добро да се ознојимо ако хоћемо добар резултат", рекао је Бошковић.

Према његовим речима, на недавно завршеном турниру у Норвешкој, његова екипа је играла добро само у неким периодима утакмица.

"Највише сам задовољан што смо се вратили из Норвешке без повреда. Девојке су дале максимум. Отишли смо без тренинга, са изнуђеним саставом и то је било то", рекао је Бошковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару