Читај ми!

Болт најбржи и на 200 метара, осмо олимпијско злато

Јусеин Болт је освојио осмо олимпијско злато, друго у Рију након тријумфа у трци на 100 метара. С временом 19,79 био је набржи и у трци на 200 метара и тиме потврдио доминацију у спринтерским дисциплинама. Јамајчанин ће имати прилику да освоји још једну медаљу у штафети 4 х 100 метара.

Болт је поново био најбржи, још у кривини је избио на прво место. Лако је контролисао трку и на крају први прошао кроз циљ. Друго место и сребрна медаља припала је Канађанину Андреу де Грасу, док је трећи кроз циљ прошао Француз Кристоф Ламетр.

Већ легендарни атлетичар са Јамајке Јусеин Болт рекао је после трке да је увек срећан због победе, али да је желео боље време у финалу.

"Увек сам срећан због победе, али желео сам брже време. Осећао сам се добро, али када сам изашао из кривине, моје тело није реаговало. Претпостављам да године узимају данак", рекао је Болт за Ен-Би-Си.

Болт је освојио треће узастопно олимпијско злато на 200 метара, а његов рекорд од 19,19 и даље остаје актуелан. Поставио га је на Светском првенству 2009. године. Болт је тада поправио рекорд (19,30), који је поставио годину дана раније на Олимпијским играма у Пекингу. Ово је његова осма златна олимпијска медаља.

Болт је изјавио и да се труди да буде "један од највећих" и да се сврста у ред Мухамеда Алија, Пелеа, Мајкла Фелпса.

"Видећу шта ћете сутра писати о мени", нашалио се са новинарима Болт, пренео је АФП.

Болт је нагласио да је цео својих живот радио за овај тренутак.

"Надам се да ћете читати о мени као о једном од највећих људи спорта, то ми је циљ", поручио је Болт.

Болт већ сутра има прилику да у трци 4 x 100 метара победом обезбеди трећи олимпијски "хет-трик" и постане први човек у историји који је заредом освојио три златне медаље у дисциплинама на 100, 200 и 4 x 100 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару