Читај ми!

Петровић окривио судије за пораз од Србије

Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Ацо Петровић окривио је судије за пораз од Србије у четвртфиналу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру. Петровић није шелео да коментарише приче о његовом одласку са клупе селектора. Репрезентативац Хрватске Дарио Шарић себе је навео као главног кривца за пораз.

"Пресудио је почетак треће четвртине, тих првих пет минута у које смо ушли без плејмејкера јер је (Роко) Укић имао три личне грешке. Једноставно догодило се да (Миро) Билан мора да преноси лопту и уследиле су грешке. Све остало је историја. У последњих 30 секунди судије су донеле две одлуке које су одлучиле победника. Ради се о непостојећем прекршају над (Мирославом) Радуљицом и неспортској личној (Николе) Јокића која није свирана, а то су четири бацања за нас и победа", рекао је Петровић, пренела је Хина.

Хрватски кошаркаши нису успели да се пласирају у полуфинале Олимпијских игара пошто су изгубили од Србије са 83:86.

"Честитам Србији на победи, али мислим да бисмо и ми имали шансе у полуфиналу против Аустралије. Без обзира на све, поносни смо на наш наступ у Рију. И сад стојим код мишљења, да упркос дефициту играча, играли су само они који заслужују, они који су прошли припреме и у Торину остварили пласман на Олимпијске игре", рекао је Петровић.

Петровић ће готово сигурно напустити клупу репрезентације.

"Договор је био само овај циклус. Сада није ни време ни место да се разговара о мени и уопште не желим о томе да причам. Онај ко долази после мене имаће добре темеље, следи нам Европско првенство и хрватска кошарка се враћа", додао је Петровић.

Репрезентативац Хрватске Дарио Шарић себе је навео као главног кривца за пораз.

"Не знам шта да кажем, опет смо изгубили, а ја сам играо ко задња п... Нисам добро ушао у утакмицу, а после сам, када сам видео да ми не иде у нападу, покушао да помогнем саиграчима у одбрани. Изненађен сам, мислим да цео турнир нисам одиграо ни близу онако како могу", рекао је Шарић.

Капитен Роко Укић навео је да је утакмица одлучена у трећој четвртини, у којој се његова екипа "распала без разлога".

"Њихов Богдановић се разиграо и утакмица нам је измакла из руку, мада смо се вратили на крају, када опет нису ушле кључне 'тројке'. Имао сам три прекршаја на полувремену, питајте селектора зашто смо играли без плеја. Овај пораз неће тако брзо проћи", рекао је Укић.

Хрватски кошаркаш Бојан Богдановић сложио се да је трећа четвртина била пресудна.

"Прво полувреме смо одиграли онако како смо желели, а после одмора као да је изашла нека друга екипа из свлачионице. Та трећа четвртина нас је убила и пресудила, они су нас одједном разбили пресингом и контранападима. Није била ствар никаквог умора. Не замерам никоме ништа, ни ја нисам био добар. Више бих волео да нисам постигао ниједан кош на целом турниру, а да смо се пласирали у полуфинале. Са Аустралијом бисмо имали шансе за велико финале", рекао је Богдановић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару