Читај ми!

Погођен новинарски аутобус у Рију – метак или камен

Аутобус који је превозио новинаре са борилишта ка олимпијском прес-центру погођен је у близини једне од фавела у Рију. Нема повређених. Новинари тврде да је реч о метку, а градски званичници кажу да је у питању камен.

Разбијено је стакло, лакше повређено неколико путника, али још није познато да ли је бачен камен, или је реч о метку. Новинари из Србије нису били у том аутобусу.

Они који јесу тврде да су чули пуцањ, а полиција да је неко бацио камен.

"Нисам експерт, не могу да гарантујем чиме су нас гађали, али по мом искуству, рекао бих да је реч о метку који је пробио стакло аутобуса, тако је звучало. Није рафал, већ један метак", испричао је фото-репортер из погођеног аутобуса.

Извештач РТС-а из Рија јавља да се првобитно појавила информација да је реч о метку. Међутим, поједини званичници градске власти тврде да је у питању камен и да ће испитати наводе да је из озлоглашене фавеле дошао метак.

Иначе, реч је о једној од десетина линија које новинари користе за превоз до борилишта и назад до прес-центра, јавља извештач РТС-а.

Војна полиција појачала патроле после напада на аутобус са новинарима у Рију

Организатори Олимпијских игара у Рио де Жанеиру саопштили су да ће војна полиција појачати безбедност, пошто је "непознатим објектима" погођен аутобус који је превозио новинаре, преносе агенције Бета и АП.

У саопштењу се наводи да су се појачале патроле војне полиције после инцидента и напада у коме су сломљена два стакла на аутобусу који је превозио новинаре до олимпијског парка.

Како се наводи, возач је рекао да је чуо буку око аутобуса, али да је мислио да је испала опрема фото-репортера. Када је погледао у ретровизор, возач је видео да су новинари легли на под. Он је зауставио аутобус када је видео полицијско возило.

Британски медији су пренели изјаве новинара из аутобуса, који тврде да је из фавеле пуцано на аутобус. Америчка новинарка Ли Мајклсон, пензионисани капетан америчког ратног ваздухопловства, рекла је да је инстинктивно легла на под аутобуса када је чула пуцањ.

Мајклсонова на Играма прати женску кошарку. Међународни олимпијски комитет је покренуо истрагу.

Поред полиције, о безбедности Олимпијских игара брине се 85.000 војника, двоструко више него што је било пре четири године у Лондону.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару