Србија после драме до полуфинала!

Србија - Хрватска 86:83! Балкански окршај старих знанаца за место у полуфиналу Олимпијских игара припао је Србији. У новом драматичном мечу, који је обиловао серијама, више нерава и знања имали су изабраници Саше Ђорђевића. У полуфиналу "орлове" чека Аустралија.

Све је било као и обично - тврда, неизвесна утакмица у којој на крају већ традиционално побеђује Србија. Пенал завршница није помогла тиму нервозног Аце Петровића да скине проклетство пораза од западног суседа.

Меч у Рију је био занимљив. Боље почињу "коцкасти", потом се предвођени Мачваном буде "орлови". Следи игра "кош за кош", да би по нотама Бојана Богдановића Хрватска у финишу пронашла бољи ритам и на одмор отишла са шест поена вишка - 38:32.

Ипак, у наставку се разгоропадио његов српски презимењак Богдан, који са неколико тројки доноси Србији предност. Укључили су се у том преокрету и Јовић, Јокић и наравно диригент српског оркестра Теодосић.

И таман кад је изгледало да следи лаган финиш, Бојан Богдановић поново покреће свој тим у јуриш, све до минус један - 73:72.

Тада следи пенал завршница, у којој није дрхтала рука српским играчима, а млади Јокић шутира као искуни вук. Довољно за нову победу, за полуфинале и улазак у борбу за медљау.

Традиција у окршајима српских и хрватских кошаркаша се наставља... 

Ток меча: 

05.10 - Крај меча, победа Србије над Хрватском - 86:83. Драматичан меч је ушао у пенал завршницу, у којој су се боље снашли и мирнији били кошаркаши Србије, изборивши тако полуфинале олимпијског турнира. 

04.48 - Бацањима Планинића Хрватска прилза на 74:73. Нешто лошији и конфузнији напад Србије...

04.54 - На пет минута до краја, Хрватска смањује предност Србије на свега шест поена - 72:66.

04.43 - Не баш добар старт последњег периода за српски тим - Богдан Богдановић добија четврту личну грешку, а Бојан Богдановић погађа нову тројку.

04.36 - После тридесет минута кошарке, Србија има предност - 66:52. Изузетна деоница за српског Богдановића, који је "у зони". На другој страни његов хрватски презимењак је помало усамљен у нападу. Техничке за Богдановића из Хрватске и Калинића из Србије.

04.30 - Две тројке Богдана Богдановића, и два улаза Стефана Јовић доносе Србији максималних плус 12, на два минута до краја треће четвртине. 

04.19 - Знатно агресивније и одлучније је екипа Саше Ђорђевиђа ушла у наставку меча, што се одразило на резултат. Серијом од 9:2, коју је завршио Радуљица снажним закуцавањем Србија поново води - 41:40. Ацо Петровић је приморан да тражи тајм-аут...

04.02 - Полувреме, Србија - Хрватска 32:38. На нашу несрећу Бојан Богдановић је веома расположен у шуту и већ је убацио 16 поена. Много, за овакву утакмицу превише промашених зицера нашег тима, а ни одбрана није на препознатљивом нивоу. Најефикаснији у нашем тиму после 20 минута је Мачван са 10 поена.

03.48 - Слична слика је и у другој деоници, резултатска клацкалица. Екипе тешко долазе до поена. Занимљив податак - Хрватска је извела већ 11 слободних бацања, Србија само два. Нерешено је, 26:26. 

03.35 - Тврда, нервозна и неизвесна утакмица у првом кварталу, после које Србија има поен вишка - 20:19. Наш тим креативнији у нападу, али Бојан Богдановић погађа тројку са звуком сирене и враћа свој тим.

03.27 - После нешто бољег почетка Хрвата, српски кошаркаши проналазе боља решења у нападу. Мачван са две тројке и Јокић лаким поенима након Теодосићеве асистенције доноси предност 13:8. 

03.15 - Почео је меч...

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару