Читај ми!

Одличан дан за српске спортисте

Теквондисткиња Тијана Богдановић се пласирала у финале у категорији до 49 килограма. У 3.00 меч за златну медаљу. Кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић у финалу К2 на 1.000 метара. Небојша Грујић и Марко Новаковић у А финалу у дисциплини К2 200 метара. Амела Терзић у полуфиналу на 800 метара. Далма Бенедек Ружичић ипак у А финалу. Дудаш после три дисциплине на 12. месту. Дан затварају кошаркаши и Ивана Шпановић у финалу скока удаљ. Лајв стрим и лајв блог на Сајту, директни преноси на програмима РТС-а.

22.10 - Тијана Богдановић је у финалу.

20.40 - Тијана Богдановић је у полуфиналу, савладала је двоструку узастопну олимпијску шампионку и првог носиоца - Кинескињу Ђингју Ву са 17:7.

Ривалка Тијане Богдановић у борби за финале и најмање сребрну медаљу биће Мексиканка Адилен Ицел Мањарез Бастидас. Полуфинале је на програму од 22 сата.

18.30 - Михаил Дудаш заузима 12. место са 2.524 бода после три дисциплине у десетобоју.

Дудаш је прво наступио у трци на 100 метара и остварио је време од 10 секунди 83 стотинке, што му је било довољно за треће место у његовој групи.

У скоку у даљ заузео је шесто место у својој групи, пошто је у трећој серији скочио седам метара и 29 центиметара, а потом је у бацању кугле остварио осми резултат - 14 метара и 23 центиметара.

Прво место тренутно заузима Американац Ештон Итон са 2.803 бода, други је Канађанин Дамјан Ворнер с 2.708, а трећи је Француз Кевин Мајер са 2.699.

Такмичење у десетобоју наставља се вечерас од 22.45, када је на програму скок у вис.

17.45 - Далма Ружичић Бенедек учествоваће у А финалу трке на 500 метара, пошто је жалба кајакашког тима Србије усвојена.

Бендек Ружичић је полуфинале извеслала за минут и 57,294 секунде, те тако заузела треће место у својој групи.

То време јој је, на крају, ипак било довољно да се као једна од две најбоље трећепласиране кајакашице из три полуфиналне трке пласира у финале, пошто је главни судија усвојио жалбу српског тима.

Првобитно је дошло до грешке у систему који је рангирао такмичарке само по временима, а не по пласману и временима.

Према правилима, место у А финалу обезбеђују прве две такмичарке из сваке полуфиналне трке, као и две најбоље трећепласиране.

Финална трка на Играма у Рио де Жанеиру одржаће се сутра од 15.11.

16.40 - Далма Ружичић Бенедек ипак је остала без пласмана у А финале у једноседу на 500 метара на Олимпијским играма у Рију.

Она је у првој трци заузела треће место у времену од 1:57.294, што је било укупно девето у полуфиналу, а без борбе за одличја остала је за само 65 десетинки.

Бенедек Ружичић сутра ће наступити у Б финалу од 15.04 по средњоевропском времену.

16.20 - Далма Ружичић Бенедек заузела је треће место у полуфиналу у једноседу на 500 метара.

Она је трку завршила у времену од 1:57.294, а пласман у А финале зависиће од резултата у преостале две полуфиналне трке.

Пласман у А финале избориће по две најбоље из три трке, као и две трећепласиране са најбољим временом.

16.15 - Михаил Дудаш заузео је шесто место у другој групи у скоку удаљ.

Дудаш је после два покушаја преступио, док је у трећој серији остварио скок од 7,29 метара.

Он је у тој дисциплини освојио 883 бода, а укупно има 1.782 и налази се на 14. позицији у генералном пласману.

Дудаш ће се такмичити још у бацању кугле (18.15), скоку увис (22.45) и трци на 400 метара (2.20).

16.00 - Небојша Грујић и Марко Новаковић изборили су пласман у А финале у дисциплини К2 200 метара, пошто су завршили на трећем месту у полуфиналу.

Грујић и Новаковић су остварили време од 32.513, што је таман било довољно за финале као последњи из прве полуфиналне трке.

Финале у овој дисциплини на програму је сутра од 14.47 сати.

15.53 - Амела Терзић се пласирала у полуфинале трке на 800 метара, а директан пласман је обезбедила освајањем другог места у првој квалификационој трци – 2:00.99.

Најбоље две атлетичарке из осам квалификационих група директно иду у полуфинале, док ће остале то изборити на основу резултата.

Полуфинале је на програму у петак од 2.15 после поноћи.

15.50 - Почела је трка на 800 метара, Амела Терзић трчи.

15.24 - Далма Бенедек Ружичић се пласирала у полуфинале у једноседу на 500 метара. Она је заузела пето место у четвртој квалификационој трци у времену од 1:54.048. Две полуфиналне трке у тој дисциплини почињу од 16.17.

15.20 - Кајакашица Далма Бенедек Ружичић стартовала у К1–500 у стази број 3.

15.15 - Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је српске спортисте у олимпијском селу у Рију.

"Феноменалан дан за српски спорт. Мислим да је Даворов резултат нешто што ће покренути све наше спортисте, да им је то огромна мотивација за наставак такмичења, што се одмах видело и код кошаркашица, ватерполиста и одбојкашица, као и код Иване Шпановић. Ово су сада дани у којима се све одлучује, када нема права на лош дан, када нема поправног испита. Сви они врло добро знају шта желе и шта за то треба да ураде, они су ипак наши шампиони", рекао је Удовичић.

Министар се осврнуо и на атмосферу у олимпијском селу.

"Атмосфера је невероватна и морам да их похвалим. Имају нешто што, из претходног искуства могу рећи, нисмо имали на претходним играма, а то је атмосфера коју би сви пожелели, која је за пример. Бодре једни друге, радују се и подржавају међусобно и мислим да је то један од најважнијих фактора који им је помогао да се преброди и тензија из претходних дана. Као што сам много пута рекао, бити на Олимпијским играма је већ огроман успех. Честитам и свим спортистима који су завршили такмичење са резултатима који можда нису у самом врху, али хвала им што су достојанствено представљали Србију", додао је Удовичић.

15.07 - Тијана Богдановић се пласирала у четвртфинале у категорији до 49 килограма. Богдановићева је првом колу победила Патимат Абакарову из Азербејџана са 3:2, а у четвртфиналу ће се борити са Кинескињом Ђингју Ву.

У току вечери су и полуфинала, од 2.30 почиње меч за бронзу, а у 3.00 меч за златну медаљу.

15.08 - Завршена је и друга рунда борбе, а Тијана Богдановић води са 3:0. Почела и последња два минута меча.

15.03 - Тијана води са 3:0 после прве рунде!

15.32 - Тијана Богдановић почела меч са Азербејџанком Абакаровом, некадашњом вицешампионком Европе у текванду.

14.54 - Фото-финиш ће одлучивати о првом месту између наше посаде и Литваније. Ипак Литванци су први за само две стотинке! Небојша Грујућ и Марко Новаковић имаће у полуфиналној трци нову шансу да изборе пласман у А финале.

14.52 - Небојша Грујућ и Марко Новаковић стартовали у квалификацијама дисциплине К2–200. И у овој дисциплини само првопласирана екипа иде у А финале.

14.49 - Михаил Дудаш стартовао у првој дисциплини десетобоја. Временом 10,83 осваја треће место у својој групи. 

14.30 - Трком на 100 метара почиње надметање десетобојаца на Олимпијским играма у Рију. Српски десетобојац Михаил Дудаш стартоваће у трећој такмичарској групи од четири, на колико су распоређена 32 такмичара.

14.13 - Наш двојац је први! Марко Томићевић и Миленко Зорић победом у својој групи изборили су директно учешће у А финалу. Према плану одржавања трка очекује се да ће финалне борбе за медаље почети у четвртак од 14.00 по нашем времену.

14.09 - Старт друге групе у квалификацијама К2–1000 у којој су Марко Томићевић и Миленко Зорић у стази број 4. У А финале иде директно само првопласирана екипа из групе.

14.01 - Почињу квалификациона кајакашка надметања у Рију. Очекује се да двојац Србије у саставу Марко Томићевић и Миленко Зорић стартује око 14.10.

Кајакаши опет први излазе на борилишта. Од 14.00 почињу квалификационе трке у којима учествују Марко Томићевић и Миленко Зорић у дисциплини К2–1000, Марко Новаковић и Небојша Грујић у К2–200, односно Далма Бенедек Ружичић у К1–500.

Атлетичар Михаил Дудаш од 14.40 стартује у десетобоју.

У теквонду Тијана Богдановић у 15.00 почиње прелиминарне борбе у категорији 49 кг.

Атлетичарка Амела Терзић од 16 сати стартује у квалификацијама на 800 метара.

А увече практично нема спавања, очекује се да Тијана Богдановић стигне до завршних борби које почињу од један сат, у два стартује финале у скоку удаљ и Ивана Шпановић и посластица на крају, од 3.30, четвртфинале кошаркаша Србије и Хрватске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару