Србија прегазила Русију, у полуфиналу играју против Американки

Србија – Русија 3:0 (25:9, 25:22, 25:21). Одбојкашице Србије се после експресне победе над Русијом пласирале у полуфинале олимпијског турнира у Рију. Србија ће у полуфиналу играти против САД.

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, пошто је победила Русију са 3:0, по сетовима 25:9, 25:22, 25:21.

Србија ће у полуфиналу за два дана играти против селекције САД, која је раније победила Јапан са 3:0. Американке су стветске првакиње и олимпијске вицешампионке. У другом полуфиналу играју Холандија и победник меча Бразил–Кина.

Србија је одиграла сјајан меч. Тијана Бошковић била је најефикаснија са 20 поена. Милена Рашић је забележила 16, а Бранкица Михајловић 14. Најефикаснија у тиму Русије била је Татјана Кошелева са 15 поена.

"Грације" су феноменално почеле меч и повеле су са 7:1, али су Рускиње успеле да приђу на 10:6. Србија је после тога направила серију од 12 везаних поена, и после завршила први сет са убедљивих 25:9.

Србија је наставила да игра у сличном ритму и у другом сету, а нервозне играчице Русије нису успевале да парирају ривалима, али је у финишу сета било узбуђења. Рускиње су од 20:13 за Србију дошле до три поена мањка, први пут на 21:18, али су Српкиње сачувале присебност и добиле други сет са 25:22.

Русија је своју најбољу игру показала средином трећег сета, када је после вођства Србије од 11:6 успела да преокрене и поведе са 15:12, али су Тијана Бошковић, Милена Рашић и Бранкица Михајловић повратиле предност, а онда је и сачувале до краја меча.

Овако је протекао четвртфинални меч:

00.20 – Крај меча, Србија је у полуфиналу! Наше одбојкашице добиле су и трећи сет – 25:21.

23:54 – Најбоље одбојкашице Србије решавају и други сет у своју корист – 25:22.

23:28 – Невероватан почетак меча за наше одбојкашице коју су добиле први сет са невероватних 25:9! 

23.10 – Почео је четвртфинални дуел између Србије и Русије.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару