Никић: Били смо сигурни у победу против Шпаније

Ватерполиста Србије Слободан Никић рекао је да је његова екипа била сигурна у данашњу победу над Шпанијом у четвртфиналу и да мора да се потруди да остатак олимпијског турнира у Рио де Жанеиру одигра најбоље што може.

"Чули смо да су кошаркашице победиле и да је Давор Штефанек ушао у финале, морало да се врати некако. Тек сад предстоје праве борбе, треба да се концентришемо на ових последњих пет дана турнира, да одиграмо најбоље што можемо. Данас нисмо одиграли најбоље, али одиграли смо одбрану и знали тачно шта играмо и то је донело резултат. Почели смо добро водили смо са 7:3, имали добар резултат и на крају смо чували предност. Чинило ми се да Шпанци нису имали решење, када је стани-пани нису га имали. У последњих 14 мечева добили смо их 13 пута и били смо сигурни у данашњу победу", рекао је Никић новинарима у Рио де Жанеиру.

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Олимпијских игара пошто су победили Шпанију са 10:7.

У полуфиналу Србија ће у четвртак играти против бољег из дуела Италије и Грчке.

"Грчка нам је остала дзужна због утакмице у групи коју смо одиграли нерешено, ако они дођу бићемо изузетно мотивисани. Против Италијана треба играти посебно, сви знамо колико су они моћни и јаки, како играју. Обе екипе, физичке су лакше утакмице али свака носи своје треба се спремати, слично играју, тачно знају шта играју", рекао је Никић.

Репрезентативац Андрија Прлаиновић рекао је да га радује добра игра у одбрани његове екипе.

"Ово је до сада било најбоље издање што се тиче мирноће и концентрације, пре свега у одбрани. Омогућили смо голману Браниславу Митровићу да похвата неколико лопти на почетку и тако добије сигурност. Затворили смо њихове најбоље играче, осим Молине. Били смо јако добро организовани у одбрани, помагали једни другима и онда је у нападу ишло лакше. Ушло је пар шутева, распуцала се десна страна, можда ћемо и ми са леве. Ни лева страна није била лоша у нападу, али то је најмање битно, ово друго ме радује. Добро смо играли од почетка, паметно и концентрисано позади, што је дало сигурност и то би требало да задржимо", рекао је он.

"Можемо још боље, верујем да ће бити боље у полуфиналу. У односну на Игре у Лондону, где смо четвртфинале одиграли најлошије, овде смо одиграли најбоље и то ме радује", додао је Прлаиновић.

Он је рекао да је дуел Грчке и Италије непредвидив.

"Из утакмице у утакмицу смо сведоци изненађујућих резултата. Ко би рекао да ће Црна Гора данас да поведе са 4:1 против Мађара, коју су били први фаворити за злато након групне фазе, њих сам се највише прибојавао. Грци и Италијани су у групама одиграли и добрих и лоших утакмица. Са Грцима имамо бољи скор, али нико у екипи не размишља ко би нам био лакши противник. Битно је да задржимо ово што смо данас показали, сигурност и мирноћу. Мислим да би то могло да буде, уз неколико ствари које ћемо надоградити у нападу, довољно за полуфинале", рекао је Прлаиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару