Читај ми!

Буран дан у Рију: Злато за Штефанека, одбојкашице, ватерполисти и кошаркашице у полуфиналу

Сјајни Штефанек освојио прву медаљу за Србију и то златну! Одбојкашице Србије убедљиве против Русије за полуфинале. Кошаркашице у полуфиналу после сјајне победе над Аустралијом, ватерполисти прескочили Шпанију. Ивана Шпановић у финалу скока у даљ. Лајв стрим и лајв блог на Сајту, директни преноси на програмима РТС-а

02.26 - Српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале у скоку у даљ, пошто је већ у првој серији скочила 6,87 метара.

Првакиња Европе је тако премашила норму од 6,75 метара, а скочила је далеко иза стартне линије.

02.10 - Почеле квалификације у скоку у даљ. Наша Ивана је у А групи.

01.40 - Очекује се почетак квалификација у скоку у даљ у ком ће се такмичити и наша Ивана Шпановић.

00.25 - Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, пошто је победила Русију са 3:0, по сетовима 25:9, 25:22, 25:21.

Србија ће у полуфиналу за два дана играти против селекције САД.

22.25 - Давор Штефанек освојио је златну медаљу пошто је у финалу, у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом, савладао Миграна Арутујнана из Јерменије.

Меч је завршен резултатом 1:1, али је Штефанек славио јер је последњи узео поен.

Ово је прва медаља за Србију у Рију, а друга златна у историји, након што је пре четири године у Лондону Милица Мандић била шампионка у теквондоу. Такође, Штефанеково злато је прва медаља за рвање после 32 године, односно прво злато после 40 година.

19.00 - Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је рвачу Давору Штефанеку и женској кошаркашкој репрезентацији на данашњим резултатима на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. "Честитао бих Давору на пласману у финале и освојеној медаљи, а управо сам добио информацију и да су наше кошаркашице победиле Аустралију. Честитам и њима на победи", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

18.34 - И ватерполисти су у полуфиналу! "Делфини" су са 10:7 савладали Шпанију и бориће се за медаље у Рију.

17.52 - Кошаркашице Србије су у полуфиналу! Оне су савладале Аустралију са 73:71 и пласирале се међу четири најбоље екипе на Играма.

17.30 - Почео је и четвртфинални дуел у ватерполу, састају се Србија и Шпанија.

17.16 -  Штефанек експресно  победио Грузијца Шмагија Болквадзеа за финале Олимпијских игара у Рију.

16.25 - Српски рвач Давор Штефанек победио Немца Франка Штеблера и пласирао се у полуфинале Олимпијских игара

16.00 - Почео је меч четвртфинала између кошаркашица Србије и Аустралије. 

15.45 - Српски рвач Давор Штефанек за улазак у полуфинале бориће се око 16.00 са Немцем Франком Штблером који је елиминисао Литванца Венцкаитиса.

15.29 - Са два бацања Давор Штефанек осваја два пута по четири поена и на крају са 9:0 пласирао се у четвртфинале савладавши Јапанаца Томохиро Иноуа.

15.26 - Српски рвач Давор Штефанек почиње борбу у квалификацијама у грчко - римском стилу у категорији до 66 килограма. Његов противник је Јапанац Томохиро Иноу.

15.10 - Дејан Пајић завршио је трку на седмој позицији Б финала и тиме је освојио 15. место у укупном пласману на Олимпијским играма.

15.06 - Кајакаш Дејан Пајић стартовао у Б финалу дисциплине К-1 000.

14.19 - Кајакашице Николина Молдован и Милица Старовић заузеле су друго место у Б финалу и тиме освојиле десето место у укуплом пласману дисциплине К-500 на Олимнијским играма.

14.18 - Кајак двосед Србије у саставу Николина Молдован и Милица Старовић стартовао у седмој стази међу осам чамаца који учествују у Б финалу дисциплине К- 500 за пласман од 9 до 16 места.

14.09 - Кајакашице Србије Николина Молдован и Милица Старовићна изашле на загревање пред трку Б финала у дисциплини К-500.

Први ће на кајакашке стазе у Б финалима у К-500 изаћи Николина Молдован и Милица Старовић у двоседу и Дејан Пајић у дисциплини К-1000.

На струњачу потом излази Давор Штефанек који око 15.00 почиње борбу у квалификацијама. Наш рвач у категорији до 66 килограма покушаће да освоји толико жељену медаљу, а финалне борбе одржаће се од 22.00 до 22.30.

У колективним спортовима пред нама су бурно поподне и вече у надметањима за олимпијска полуфинала.

Кошаркашице излазе на паркет од 16.00 и играју против фаворизоване Аустралије.

Ватерполисти од 17.30 по нашем времену играју са Шпанијом.

Одбојкашице од 23.00 одмеравају снаге са селекцијом Русије.

Спортски дан на Олимпијским играма за наше навијаче закључиће атлетичарка Ивана Шпановић која око два часа иза поноћи почиње борбу у квалификацијама дисциплине скока у даљ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару