Читај ми!

Кајакаши без финала, атлетичари стартују после поноћи

Српски кајакашки и атлетичари на борилиштима десетог дана Олимпијских игара. Све три наше посаде у кајаку након изборених полуфинала нису успеле да се пласирају у финале. Атлетска такмичења после поноћи. Сва надметања можете пратити на лајв стриму на нашем порталу, као и на Првом, Другом и ХД каналу РТС-а.

16.40Српски веслачи вратили су се са Олимпијских игара незадовољни учинком, а посебно су истакли лоше услове за такмичење у Рио де Жанеиру.

16.26 - Дејан Пајић у дисциплини К1 1000 м није успео да се пласира у финале. И њему предстоји утешно Б финале.

16.02 - Оливера Молдован није успела да се избори за финале у дисциплини К1 200 метара.

15.47 -  Николина Молдован и Милица Старовић у двоседу у дисциплини К2 500 метара нису успеле да се пласирају у финале. Предстоји им утешно Б финале, које је на програму у уторак.

15.20 - Дејан Пајић у полуфиналу трке К1 1000 м. Пајић је у својој квалификационој групи заузео четврто место. Полуфинале је од 16.21.

14.42 -  Оливера Молдован у полуфиналу К1 200 метара. Полуфинале је у 16.00.

14.34 -  Николина Молдован и Милица Старовић у двоседу у квалификацијама у дисциплини К2 500 метара пете и избориле пласман у полуфинале. Полуфинале је у 15.45.

Репрезентативке Србије у кајаку Милица Старовић и Николина Молдован заузеле су шесто место у својој полуфиналној трци у дисциплини К2 500 метара на Олимпијским играма у Рију.

Оне су трку од 500 метара завршиле последње у времену од 1:46.008, па ће се такмичити у Б финалу за пласман од седмог до 12. места.

Пласман у финале обезбедиле су по три најбоље посаде из две полуфиналне трке.

Оливера Молдован заузела је седмо место у својој полуфиналној трци у једноседу и остала без пласмана у А финале. Молдован је трку на 200 метара завршила за 42 секунде и 123 стотинке. Ово време није било довољно ни за Б финале. 

Најбржа је била Лиза Карингтон из Аустралије, која је скоро три секунде била бржа од Молдован. Друга је Франсиска Лаја, трећа Наташа Душев-Јанић, четврта Ју Жу, а шеста Марина Торибионг.

Дејан Пајић није успео да се пласира у А финале дисциплине К1 на 1.000 метара. Он је полуфиналну трку завршио на последњем, осмом месту у времену 3:48.158 и такмичење наставља у Б финалу, за борбу од девете до 16. позиције.

Најбоље четири посаде из две полуфиналне трке квалификовале су се за А финале.

У 1.30 после поноћи почињу квалификације у бацању диска, у којима ће наступити и Драгана Томашевић, док ће од 2.12 Милан Ристић учествовати у квалификацијама на 110 метара са препонама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару