Србија боља од Сенегала, против Аустралије у четвртфиналу

Србија - Сенегал 95:88. Кошаркашице Србије победиле Сенегал и пласирале се у четвртфинале олимпијског турнира. Наредни противник Аустралија. Соња Петровић 20 поена, четири скока, седам асистенција. За Сенегал, сјајна Асто Траоре 30 поена.

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је вечерас Сенегал са 95:88 (27:15, 28:28, 21:23, 19:22), у утакмици последњег, 5.кола Б групе на Олимпијским играма у Рију, и пласирала се у четвртфинале где ће играти са Аустралијом, непораженом селекцијом из А групе.

Најефикасније у екипи Србије у дуелу са Сенегалом биле су Соња Петровић са 20, Јелена Миловановић са 18 и Ана Дабовић и Данијел Пејџ са по 15 поена.

Сенегал је предводила Асту Траоре с 30 поена, док је Аида Фол постигла 16, а Аја Траоре додала је 12.

Четвртфинални меч између женских кошаркашких репрезентација Србије и Аустралије игра се у уторак од 16 сати.

Ток меча:

22.05 - Србија, готово рутински, победила Сенегал и пласирала се у четвртфинале олимпијског турнира у Рију. Соња Петровић сјајна са 18 поена. 

21.45 - Серија 5:0 за Сенегалке на почетку трећег периода и, нешто касније, невероватна тројка о таблу вратиле Сенегал у игру. Данијела Пејџ одлична у нападу, Србија поново бежи на плус 10.

21.14 - Кошаркашице Србије и у других десет минута успеле да задрже висок ритам игре, посебно у одбрани. Удвајање по ћошковима натерало Сенегалке да изгубе неколико лопти. Србија поправила скок у одбрани. Сенегалке играју са пуно жара и серијом поена пред крај полувремена врачају предност Србије на плус 12. 

20.50 - После десет минута кошарке Србија - Сенегал 27:15. Србија је у меч ушла са петорком: сестре Дабовић, Соња Петровић, Данијела Пејџ и Јелена Миловановић и одмах преузела контролу над утакмицом. Добра реализација напада и чврста одбрана тима Марине Маљковић. Упркос слабијој организацији, Сенегалке неко време држале прикључак, махом због доброг скока у нападу.  

20.31 - Утакмица је почела.  Први напад имају кошаркашице Сенегала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару