Читај ми!

Савић: Притисак је пао, добили смо самопоуздање

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да је његова екипа победом над Аустралијом "скинула" притисак са себе и добила самопоздање које јој је недостајало у претходним утакмицама.

"Сигурно још један изузетно тежак меч. Знамо да су увек мечеви са Аустралијом овакви, али ово је била специфична ситуација где победник иде даље, док поражени испада из такмичења. Сигурно да постоји притисак који смо наметнули сами себи пре свега, али мислим да је овом победом тај притисак пао и да смо стекли самопоуздање које нисмо имали од прве утакмице, тачније од првих минута Олимпијских игара и то је најбитније", рекао је Савић новинарима У Рио де Жанеиру.

Ватерполо репрезентација Србије уписала је прву победу на Олимпијским играма у Рију, пошто је славила против Аустралије са 10:8 у утакмици четвртог кола Групе А.

"У одбрани смо деловали супериорно, али најбитније је да је најзад прорадио и напад", навео је Савић.

Србија је тако сачувала шансе за пласман у четвртфинале, а у последњем колу игра против Јапана.

"Очекује нас увек неугодни Јапан... Шалу на страну, треба да се напнемо и против њих", рекао је селектор Србије.

Српски ватерполиста Стефан Митровић рекао је да је меч против Аустралије за његову екипу био као финале.

"Напокон! Дошли смо до те преко потребне победе. За нас је ова утакмица била као финална. Мислим да смо данас били прави ми и морамо да наставимо да играмо. Тешко је, али 10:8 је и то је најбитније", рекао је Митровић новинарима у Рио де Жанеиру.

Новинаре је занимало колики је камен пао са леђа ватерполиста после данашње победе.

"Не знам колики камен... Глупост је што смо изгубили од Бразила и одиграли прве две утакмице како смо одиграли, али све има своје. Сада да се одморимо и идемо даље", рекао је Митровић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару