Маљковић: Историјска победа, браво за девојке, браво за Србију

Селекторка кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је прва олимпијска победа велика ствар за земљу и оценила да је тријумф остварен јер је екипа поправила ствари после пораза.

"Браво за Србију, браво за девојке, за једну малу земљу која је изборила директан пласман на Олимпијске игре. Радује ме што ће остати уписана та победа и надам се да нећемо остати на њој, него наставити и против Сенегала", рекла је Маљковићева новинарима у Рио де Жанеиру.

Србија је победила Кину 80:72 и тако дошла до прве победе, после три пораза, у финишу од Шпаније и Канаде и онда против бранитељки злата САД.

"Не сматрам да смо имали лоше три утакмице, напротив. Мислим да смо играли добро. Против Канаде нам се десио необјашњив пад, јер стварно не мислим да ће Ана Дабовић и Соња Петровић још много пута у каријери бити у ситуацији да изгубе пет-шест лопти за пет минута. То се некада дешава", рекла је Маљковићева.

Селекторка је oценила да је екипа почела да се концентрише на оно шта треба.

"Разлика је што смо се данас додатно фокусирали и имали највећу жељу до сада. Успели смо да исконтролишемо скок игру и атлетску игру. Нисмо имали никакав проблем против Кинескиња. Видели сте њихове играчице 13 и 14 колике су, у зубима да нас носе, а ми смо контролисали скок. Дакле, све се може, али морамо сви да се укључимо да бисмо добили Сенегал", рекла је Маљковићева, и додала да добро познаје наредног ривала.

"Знам капитена и плејмејкера, знам какав су карактер, јер ће хтете да нас победе. Али, велико браво за девојке јер су послушале све до краја. Ово је историјска победа и само желимо да наставимо тако да играмо. Свакако да прва победа прија, моћи ће мало мирније да оду на мушку утакмицу да испрате наше мушкарце и ватерполисте", рекла је Марина Маљковић.

Петровић: Клупа је пресудила; Дабовић: Најбоље кад је најпотребније

Соња Петровић оценила је да су резервне играчице дале кључан допринос победи, док је Ана Дабовић истакла да тим увек игра најбоље када је најпотребније.

"Није могло без драме, али то је то. Показали смо у појединим моментима игру која нас је красила у плеј-офу на Европском првенству. То су ти моменти које треба да имамо у глави и да их што чешће понављамо", рекла је Петровићева после меча.

"Волела бих да истакнем пре свега нашу клупу и неке играче улога које су данас обавиле огроман посао. Сви ће погледати бројке, видети моје и Анине поене, али мислим да су кључне биле улоге Милице Дабовић и Саше Чађо...Сара Крњић је ушла на пет минута и урадила свој посао. То је оно што нама треба, оне дају енергију свима, оне и носу ову екипу. Кад си водећи играч, лако ти је, имаш сву слободу, а оне су те које из прикрајка одрађују огроман посао, тако да мислим да су оне данас изнеле највећи посао иако то многи нису приметили", рекла је Соња Петровић.

Новинари су констатовали да ће екипа вечерас моћи мирно да спава и да неће морати да проживљава утакмицу и размишља о грешкама, после чега се репрезентативка Србије насмејала.

"Добро, опет има да се 'врти' пар слика. Мало смо претерали на крају. Против Канаде нас је омео пресинг и хтеле смо данас то да смиримо и претерано смо смиривали, па смо ушле у панику ту. Најважније је да смо пробиле лед и забележиле ту прву победу", рекла је Соња Петровић.

Дабовићева је истакла тимску игру.

"Показали смо, као и увек до сад, кад је најпотребније да играмо као тим и дамо све од себе и баш сам поносна што смо одиграле најбоље кад је најпотребније. Можда смо биле под стресом и притиском и онда смо се пред крај мало опустиле и помислиле 'напокон победа', а то себи не смемо да дозвољавамо убудуће", рекла је млађа од сестара Дабовић.

Она је казала да се нада да ће екипа сада моћи уживо да гледа мушку репрезентацију, а новинари су је обавестили да је селекторка дозволила гледање те утакмице, а можда и ватерпола после.

"Супер! Верујем у наше мушкарце, а рекла сам и девојкама да је добро што смо победиле и мало због позитивне енергије, која фали у нашем селу. Надам се да ће од сада бити више победа. Трудимо се да гледамо наше спортисте од ујутру до увече, а сад смо победиле па можемо уживо да их гледамо, полуделе смо већ по собама", рекла је Ана Дабовић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару