Читај ми!

Кошаркашице Србије надиграле Кинескиње за четвртфинале

Србија је савладала Кину са 80:72 и практично обезбедила пласман у четвртфинале. У последњем колу, у недељу, наше репрезентативке играју са аутсајдером групе, Сенегалом, који до сада није забележио ниједан тријумф. Меч је на програму у недељу од 20.30.

Кад је било најтеже, кошаркашице Србије су одиграле најбоље. Пресудила је трећа четвртина, коју су наше девојке добиле са 17 поена разлике. Разлика је у једном тренутку износила чак 24 поена. Међутим, у последњем периоду Кинескиње су успеле да ублаже пораз, више од тога наше кошаркашице им нису дозволиле.

Најефикаснија у победничком тиму била је Ана Дабовић са 23 поена, док је Соња Петровић завршила меч са 20 поена и осам скокова. Данијел Пејџ је завршила меч са 12 поена и осам скокова, док је Јелена Миловановић постигла 10 поена. Кину је предводила Менгран Сун са 16 поена.

Ана Дабовић је покренула Србију са 11 поена у првој четвртини, односно 17 у првом полувремену. Србија је углавном водила у првом полувремену, али није успевала да стекне осетнију предност. Кинескиње су у другој четвртини у неколико наврата преузимале предност, али само накратко.

Србија је крајем првог и почетком другог полувремена направила серију од 14:2 и добила трећу четвртину са 26:9, у којој су наше репрезентативке имале и више од 20 поена предности.

Кинескиње су у последњих 10 минута заиграле боље, а Српкиње су поново доживеле пад у игри, што је Кина искористила и тај део игре добила са 29:14.

У последњем колу такмичења по групама кошаркашице Србије играју против Сенегала. Дуел је на програму у недељу од 20.30 уз директан пренос на каналима РТС-а.

Ток меча: 

18.45 – Крај утакмице. Србија – Кина 80:72. Последњи период наше су отвориле серијом од 4:0, што је приморало кинеског селектора да одмах затражи тајм-аут. Кинескиње одговарају са две везане тројке и смањују на 70:49. Противнице успевају да приђу на 18 поена заостатка. Марина Маљковић тај-аутом сече серију противница. Међутим, Кинескиње служи шут са дистанце и новом тројком смањују на 75:61. Пет минута пре краја сусрета Србија има предност од 16 поена. Наше кошаркашице су успеле да смире игру, појачају одбрану, нису дозвољавале лаке поене противнику. До краја меча Кинескиње успевају да ублаже пораз. 

18.23 – Крај треће четвртине. Србија – Кина 66:43. Друго полувреме наше отварају серијом од 6:0 и имају 12 поена предности – 46:32. Селектор Кине тајм-аутом сече серију наше екипе. Наше настављају са одличном игром, а противницама су дозволиле да постигну кош тек после четири минута игре у трећем периоду. После пет минута игре наше имају предност од 16 поена – 52:36. Нови тајм-аут за противнице. Наше кошаркашице настављају да ломе отпор противница, снажна одбрана омогућила је неколико контранапада и лаких кошева, а на два минута пре краја предност је износила максималних плус 24, до краја четвртине противнице смањују заостатак за један. Трећи период наше су решиле у своју корист – 26:9.

18.06 - Почело је друго полувреме...

17.51 – Крај друге четвртине. Србија – Кина 40:34. Кинескиње користе нешто опуштенију игру наше екипе и серијом од 6:0 прилазе на 24:20. Србија одговара са четири постигнута поена. Кинескиње користе неколико промашених шутева наше екипе и новом серијом од 8:0 долазе до изједначења. Марина Маљковић узима тајм-аут како би повезала редове наше екипе. Међутим, противнице три минута пре полувремена успевају да поведу са 34:32. Наше девојке успевају да врате предност – 36:34. До краја полувремена кошаркашице Србије повећавају предност на плус шест. Други период противнице су решиле у своју корист – 20:16.

17.32 – Крај прве четвртине. Србија – Кина 24:14. Одличан старт наших кошаркашица. Наметнуле су ритам утакмице, што је донело резултат. После неколико минута игре постигле су двоструко више поена – 12:6. Кинескиње успевају да се повежу у одбрани и приђу на 14:10. Кошаркашице Србије настављају са добром игром и до краја периода повећавају на плус десет. Вредно напомене је да је у овом периоду Ана Дабовић постигла 11 поена.

17.00 – Почео је меч између Србије и Кине...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару