Читај ми!

Нови тријумф одбојкашица, Србија надиграла Кину

Одбојкашице Србије савладале су Кину са 3:0, по сетовима 25:19, 25:19, 25:22, у четвртом колу Групе Б. То је трећи тријумф наше селекције, којим је и математички обезбеђен пласман у четвртфинале, а после меча последњег кола против Холанђанки знаће се и са које позиције.

Лош дан, недостатак среће и пораз од Американки сада је иза наших одбојкашица. У најбољој представи на олимпијском турниру надиграна је селекција Кине са максималним резултатом. Поред осталих фантастичну партију су пружиле Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић.

Тијана и Бранкица биле су и најефикасније у селекцији Србије, Тијана Бошковић је забележила 23 поена, а Бранкица Михајловић 19, док су Јована Стевановић и Маја Огњеновић уписале по пет поена. У репрезентацији Кине истакла се Тинг Жу са 14 поена, а Чанинг Жанг забележила је шест.

Одбојкашице Србије су у сва три сета биле знатно бољи ривал од вицешампионки света. Већ у раној фази сетова су градиле предност коју су у лаганом ритму чувале до краја.

Кинескиње су једино у трећем сету успеле колико-толико да парирају српском тиму који их је у сваком сегменту игре надиграо. Иако су имале заостатак од шест поена (8:14), добром игром у пољу, али и грешкама српских одбојкашица Кина је дошла до преокрета (16:15). Српске одбојкашице су се после тајм-аута Зорана Терзића консолидовале, па су серијом од 4:0 практично решиле утакмицу и дошле до трећег тријумфа у Групи Б.

У последњем колу такмичења по групама Србија игра против Холандије у недељу од 14.30.

Ток меча:

15.45 – Крај трећег сета и крај меча. Србија – Кина 25:22. Одлично су кренуле наше у трећем сету, предност је константно расла до 11:6. Изгледало је да су се противнице предале, међутим, Кинескиње се буде и преокрећу на 16:16. Четири везана поена репрезентативки Србије за 19:16. Ту предност наше нису испустиле до краја сета.

15.17 – Крај другог сета. Србија – Кина 25:19. Кинескиње су заиграле агресивније у другом сету. Минималну предност одржавале су до 10:10. Тада наше успевају да вежу још два поена и преокрену резултат – 12:10. Настављају наше у истом стилу, предност расте – 16:12. Наше појачавају и повећавају предност на плус пет – 18:13. Кинескиње тајм-аутом покушавају да повежу редове. Ипак, противнице немају решења и Србија у финиш сета улази са пет поена предности – 20:15. До краја сета наше одржавају стечену предност.

14.51 – Крај првог сета. Србија – Кина 25:19. Одлична игра наших одбојкашица. После почетног вођства противница од 0:2, Србија преузима контролу. Серијом 4:0 преокренут је резултат. Од тог тренутка незаустављива је била коректор Тијана Бошковић. Сервис, блок, све функционише одлично у нашој игри. После вођства од 9:4, наше девојке експресно долазе до предности од осам поена – 14:6. Кинескиње успевају да "приђу" на 17:11. Међутим, нема опуштања у игри наше селекције и у финиш сета улазимо са седам поена предности – 20:13. Наше мирно приводе сет крају.

14.30 – Почео је меч између Србије и Кине.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару