Читај ми!

Први пораз одбојкашица Србије

Одбојкашице Србије изгубиле су од Америке са 3:1 по сетовима 25:17, 21:25, 25:18, 25:19 у трећем колу Групе Б. Ово је први пораз нашиш одбојкашица на олимпијском турниру. У наредном колу наше одбојкашице играју против Кине. Одбојкашице Србије: Да играмо боље у наредним утакмицама.

После две максималне победе против Италије и Порторика уследио је пораз од фаворизованих Американки. Наше девојке пружиле су сјајан отпор, освојиле други сет, али нису имале снаге за више од тога.

Најефикасније у селекцији Србије биле су Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић са по 18 поена, док је Јована Стевановић поентирала девет пута. У победничком тиму најбоља је била Рејчел Адамс са 18 поена.

Изабранице Зорана Терзића су добро почеле меч, повеле су са 4:1, али су Американке врло брзо изједначиле (6:6). У финишу сета одбојлашице САД су стигле до пет поена предности и ту предност су сачувале до краја за 1:0 у сетовима.

Србија је у другом сету, као и на почетку првог, имала предност, али је за разлику од почетка утакмице ту предност успела да сачува.

У наредна два сета Американке су потпуно преузеле контролу, константно су имале предност и показале зашто су шампионке света. 

Ток меча:

21.43 - Крај меча. Четврти сет, Србија - Америка 19:25. Апсолутна доминација противница у четвртом сету. Једино што су наше девојке успеле да ураде је изједначење на 9:9. Од тог тренутка креће налет противница које су се одлепиле на 16:10, и ову предност одржавале до краја сета.

21.15 - Крај трећег сета. Србија - Америка  18:25. Неизвесност је трајала до средине сета. Наше су у почетку успеле да преокрену од 2:4 на 6:4. Потом су американке заиграле агресивније и понво стекле предност, а када су отишле на 11:8 више нису испуштале предност до краја сета,

20.50 - Крај другог сета. Србија - САД 25:21.  Одлична игра наших одбојкашица у другом сету. Сада су Американке биле те које су јуриле заостатак. Србија је константно увећавала предност. Након 8:5 наше долазе и до плус пет, 14:9, а потом и на 16:11. Противнице серијом смањују на 16:15. Поново наше појачавају и у финиш улазе са три поена предности 21:18. До краја сета успевају да одрже предност и стигну до изједначења у сетовима.

20.23 - Крај првог сета. Србија - САД 17:25. Противнице су водиле од самог старта, а наше одбојкашице константно јуриле предност. Американке су водиле са два разлике. Потом успевају да повећају на плус пет - 13:8, да би наше одбојкашице смањиле на 16:13. Уследила је много боља игра Американки, које серијом 6:2 одлазе на недостижних 22:16, до краја сета Србија осваја само један поен. 

20.00 - Почео је меч...

Одбојкашице Србије: Да играмо боље у наредним утакмицама

Одбојкашице Србије нису биле превише незадовољне после пораза од САД на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, и рекле су да се надају да ће играти боље у наредним мечевима.

"Рекли смо и у најави да је САД један од главних фаворита за медаљу. Никако није лако играти против њих. Једна добра ствар данас је да смо се бориле до краја утакмице. Рекла бих да смо играле добру одбојку, а надам се да ћемо следећу утакмицу одиграти за нијансу боље", рекла је Рашићева новинарима после меча.

"Било је данас мало лошије. Америка је одличан противник. Играле су максимално концентрисано, биле су боље. Пробаћемо да се што пре окренемо следећој утакмици и да у њој дамо све од себе. Кина нам је добро позната екипа. Супер су екипа. Можемо да играмо са свима и да победимо", рекла је Бошковићева.

Бранкица Михајловић је кратко анализирала следећег противника.

"Јако добро играју, јако брзо. Дефинитивно је то неки другачији стил игре. Али, хајде да пробамо да играмо боље него данас. Ако играмо своју игру, онако како знамо, резултат дође сам по себи. Данас смо у моментима играле доста добро, долазиле до поена, а
онда изгубимо фокус, концентрацију или шта већ, па противник поведе", рекла је она.

Србија је у Светској лиги у јуну изгубила од Кине 3:2, а Михајловићева се насмејала на новинарско питање да ли важи правило да се не губи два пута од истог протвника у сезони.

"То је кул. Хајде ми сада да се спремимо за Кинескиње и да извучемо неке позитивне ствари и да пробамо да санирамо негативне", рекла је она.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару