Србија изгубила од Аустралије

Србија - Аустралија 80:95. Пораз репрезентације Србије од Аустралије у другом колу олимпијског турнира у Рију. Предусудила серија Аустралијанаца пред крај меча. Радуљица сјајан у првом, неприметан у другом полувреману. Теодосић 17 поена. За Аустралију, Пети Милс 25, Метју Делаведова 23 поена.

Аустралијанци Пети Милс и Метју Делаведова серијом су поена преломили утакмицу и нанели репрезентацији Србије пораз у другом колу олимпијског турнира у Рију.

Србија је већим делом меча контролисала ситуацију, али је концфентрација попустила на отприлике пет минута до краја, а селектор Саша Ђорђевић ни са два тајм-аута није успео да поврати контролу над утакмицом и пораз је био неизбежан.

Добра вест за Србију је да је Мирослав Радуљица сјајно одиграо прво полувреме и са 19 поена у великој мери надиграо Аустралијанце Богута и Бејнса. Забрињава чиуњениоца да је у наставку био скоро без учинка.

Теодосић је одиграо прилично добро и са 17 поена био други стрелац тима. Богдан Богдановић је убацио 12 поена, махом у завршници меча.

Аустралија је против Србије искористила исту матрицу којом су у првом колу поломили Французе. Умртвили су екипу Србије и серијом поена пред крај меча добили утакмицу.

Пети Милс је био сјајан са  25 поена, док је два мање убацио Метју Делаведова. Џо Инглес је са две тројке у завршници, практично, одлучио победника.  

Овако је текао меч: 

21.10 - Крај, Аустралија је победила Србију. 

20.57 - Саша Ђорђевић тражи још један тајм-аут на шест поена заостатка и после серије траљавих напада Србије. Четири и по минута до краја. Одмах после ,имуте одмора, добра акције Богдановића и Радуљице. На другој страни разиграо се Пети Милс, који је до сада постигао 21 поен.

20.51 - Изгубљена лопта Теодосића и фаул у нападу Радуљице и Аустралија поново има предности. Тајм-аут Ђорђевића  без пуно ефекта, Бејнс повећава предност свог тима на 70:67.

20.42 -  Потпуно отворена утакмица у Рију. Србија после 30 минута кошарке има само поен предности, 63:62. 

20.36 - Много озбиљније одбране у трећој четвртини. Серија промашаја на обе стране. Сјајна одбрана Јовића и лаки поени Бограновића. Тренер Аустралије такав ритам не жели да гледа. Тајм-аут на четири поена предности за Србију, 60:56.

20.22 -  Почело друго полувреме- Петорка Србије са Теом, Радуљицом, Бишевце, Марковићем и Калинићем. 

20.06 - Двадесем минута доминације Мирослава Радуљице против Аустралијанаца. Деветнаест поена центра српске репрезентације у потпуности анулирало серију тројки Милса, Делаведове и Богута. Аустралијанци успели да умртве ритам меча.  Србија - Аустралија 43 - 40.

19.34 -  Свега три поена разлике за Аустралију после десет минута игра. Серијом добрих контранапада, екипа Саше Ђорђевића неутралисала "канонаду" тројки Аустралијанаца.

19.24 - Тројке Делеведове. Милса и Богута одвеле Аустралију на осам поена предности. Бограновић на самом истеку напада промашује тројку. Саша Ђорђевић у игру уводи Јокића, Недовића и Теодосића. 

19.15 - Утакмица је почела.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару