Србија прејака за Венецуелу, следећи противник Аустралија

Победа против Венецуеле 86:62.. Србија одлично почела олимпијски турнир у Рију. Неизвесност трајала петнаестак минута. Одбрана сломила Венецуелу. Радуљица и Богдановић највише поена у тиму Србије. Варгас најбољи играч Венецуеле.

Пет узастопних одбрана српских кошаркаша на крају прве и серија од 5:0 на почетку друге четвртине "сломили" су отпор Венецуеле, чиме је Србија успешмп пшоложила први тест на Олимпијским играма у Рију.

Солидна екипа Венецуеле, испоставило се, представља тек загревање за озбиљан изазов који екипу Саше Ђорђевића чека у наредном колу, када се "орлови" састају са Аустралијанцима, осокољеним убедљивим тријумфом против Француске.

Српски кошаркашу су током целог меча., успешмо контролисали ризам и, пре свгеа, разбили игру два на два кључних играча Венецуеле, Варгаса и  Еченикеа, чиме је пола посла било обављено.

Најефикаснији играли у екипи Србије били су Богдан Богдановић и Мирослав Радуљица са 19, односно 17 поена. За Венецуелу, Хозе Варгас и Грегори еченике убацили су по 12 поена.

Овако је текла утакмица: 

05.15 - Крај, победа Србије 86:62.  

04.50 - 68:41 на почетку последње деонице. Утакмица је одавно решена.

04.39 - На почетку другог полувремена, Србија делује задовољна са двадесет поена предности. Венецуела, истовремено, срећна што разлика није већаа. Србија у потпуности контролише меч.  50:30 на половини треће деонице.

04.17 -  44 23 на полувремену у Рију. Србија потпуно контролише утакмицу. Добра одбрана, кључни део игре. Тактички тајмаути Венецуеле донели више штете него користи.   

04.10 - Србија решила проблем "пикендрола" Венецуеле, чиме се игра противника Србије практично распала. Улати Штимац, резултат је 42:23.

04.05 - Промашај за три поена Богдана Богдановића из транзивције, скок у нападу и поени Радуљице за двоцифрену предност Србије против Венецуеле. Радуљица за сада осам поена. 

04.01 - Серија Србије од 5:0 мало је обесхрабрила Венецуелу, чији су играчи унеколико изгубили стрпљење. Саша Ђорђевић је подигао зону на две трећине терена у жељи, вероватно, да Венецуеланцима одузме време за организацију напада. Варгас и Еченикве држе противнике Србије у игри. 

03.51 - После првих десет минута 18:14 за Србију, која је пробила одбрану Венецуеле већ после два и по минута и, уз серију добрих одбрана, направила серију од осам поена за 8:2. Кључни играћ нападу био је Радуљица, на другој страни терена гро посла обавио је Бирчевић.

Венецуела се некако одржавала у игри, махом захваљујући скоку у нападу. Милош Теофосић ушао је у игру после осам минута. Пред крај прве четвртине у игру су ушли Мачван и Јокић. Репрезентација Србије је четвртину завршила са пет узастопних добрих одбрана. 

03.30 - Два и по минута требала су да српски репрезентативци пробију одбрану Венецуеле. После поготка Богдановића и добре одбране, Радиљица са два поена доноси прво вођство екипи Србије. 

03.30 - Утакмица је почела. Кошаркашка репрезентација Србије почиње такмичење на Олимпијским играма у Рију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару