Србија боља од Хрватске у последњој провери пред Рио

Кошаркаши Србије савладали су у Кордоби Хрватску са 86:77 у последњој утакмици пред Олимписјке игре у Рио де Жанеиру. Хрвати бољи од првом, "орлови" у другом полувремену. Меч одлучен у финишу када је прорадио шут за три поена српских кошаркаша.

Српски кошаркаши забележили су победу у последњој утакмици пред Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, пошто су са 86:77 (16:19, 20:21, 28:20, 22:17) савладали Хрватску, у последњем колу турнира "Супер 4" у аргентинској Кордоби.

У једном врло занимљивом, готово такмичарском мечу, "орлови" су стигли до победе у финишу меча, захваљујући шуту за три поена, који није најбоље функционисао у већем делу утакмице.

Кључне поене постигао је Стефан Јовић, минут и по пре краја меча, када је готово са пола терена постигао тројку за предност Србије од 82:77.

У првом полувремену видели смо чврсту одбрану на обе стране, а у таквој игри боље су се снашли хрватски кошаркаши који су на крилима Бојана Богдановића и Крунослава Симона на полувремену имали предност од 40:36.

"Орлови" су у наставку заиграли нешто боље и прву предност су стекли на почетку треће деонице, када је тројку постигао Стефан Бирчевић за 44:41.

До краја треће четвртине виђена је резултатска клацкалица, да би српски кошаркаши у последњој четвртини стигли до предности од пет-шест поена.

Када се чинило да се Хрватска, добром одбраном и одличним шутем за три поена, враћа у игру, Јовић је погодио са пола терена, па је до краја Србија само увећала своју предност.

Најефисканији на мечу био је Мирослав Радуљица са 19 поена, Богдан Богдановић додао је 13, док су се сви српски кошаркаши, изузев повређеног Теодосића који није улазио у игру, уписали у листу стрелаца.

Кошаркаши Србије наступ на Олимписјким играма почињу у ноћи између суботе и недеље, а противник је шампион Јужне Америке, селекција Венецуеле.

Овако је протекао меч у Кордоби:

00.55 - Крај, Србија - Хрватска 86:77.

Коначно су заиграли Салетови момци онако како умеју и на крају, у неизвесном финишу, стигли до нове победе над Хрватском. Одлучујућу тројку постигао је Стефан Јовић са готово пола терена, минут и по пре краја меча.

00.35 - После три одигране четвртине, Србија води са 64:60.

Нешто боља игра српског тима у трећој деоници, уз три погођене тројке (Бирчевић, Недовић и Јокић). Радуљица незаустављив са 19 поена, победника ће одлучити последња четвртина.

00.14 - Настављен је меч.

23.57 - Полувреме, Србија - Хрватска 36:40.

И даље се муче српски кошаркаши у игри у нападу, погођена је само једна тројка у првом полувремену. Мирослав Радуљица и Крунослав Симон најефикаснији на мечу са по 11 поена.

23.31 - После десет минута игре, Србија - Хрватска 16:19.

Лоша игра српских кошаркаша у нападу у првој четвртини, али и добра одбрана Хрвата. Изабраници Аце Петровића имали и девет поена предности, Штимац и Богдановић у финишу смањили вођство противника.

23.10 - Почео је меч. Немања Недовић, иако је био повређен, налази се у стартној петорци.

23.05 - Утакмица касни, као и остале на овом турниру. У току је интонирање химни у Кордоби.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару