Новак и Виктор стигли у Рио

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да се радује такмичењу на Олимпијским играма, да не може ништа да обећа, али да се нада да ће српски спортисти остварити већи успех у Рио де Жанеиру, него на Играма у Лондону 2012. године.

Ђоковић је са тенисером Виктором Троицким допутовао у Рио. Они ће бити цимери у олимпијском селу.

"Надам се већем успеху од оног из Лондона. Бројчано стање је увећано у односу на Лондон па тако имамо веће шансе и много могућности и прилика. Сви се надамо, идемо до краја, видећемо. Сви смо ту са разлогом, пре свега да уживамо у великом спортском збивању па и да се боримо за медаље", рекао је Ђоковић новинарима по слетању у Рио де Жанеиро.

Први играч света рекао је да се радује боравку у олимпијском селу, пошто је то "јединствено искуство".

"У Пекингу је био бољи доживљај пошто смо били у олимпијском селу, док смо у Лондону боравили у стану у близини Вимблдона. Радујемо се што ћемо бити поред најбољих спортиста из свих спортова. Имаћемо прилику да тренирамо са њима, да размењујемо искуства, причамо, дружимо се, једемо, то су ствари социјалног живота у селу и нешто што остаје упечатљиво за цео живот", рекао је он.

Упитан о шансама за медаљу, Ђоковић је кроз осмех рекао: "Једину ствар коју ћу за сада ставити око врата је акредитација, полако".

Он је додао да ће се потрудити да присуствује церемонији отварања Игара, али и да ће у зависности од згуснутог распореда покушати да подржи што више српских спортиста на такмичењу. Навео је да би желео да прати атлетику, пошто је то краљица спортова и симбол Игара.

Упитан о вирусу зика, Ђоковић је рекао да је свесно дошао на Игре.

"Морам да признам да је више усађена та дилема од медија и спекулација које су кружиле око вируса. Пре неколико месеци сам кренуо да се боље информишем по медицинским круговима како би направио добру одлуку по моје здравље и све остало. Свесно сам дошао у Бразил, немам страхова нити дилеме."

На питање да ли се чуо са бившим бразилским тенисером Густавом Куертеном, Ђоковић је у шали рекао да ће им он у Рију "бити најбољи друг".

"Надам се да ћу га видети ускоро, пошто ће нам овде бити најбољи друг. Гуга је фантастичан, имали смо невероватно искуство снимајући рекламу, научио ме је пар реченица на португалском. Надам се да ће бразилска публика бити на нашој страни, то је неопходно када играте велике турнире", навео је Ђоковић.

Ђоковић је у недељу увече освојио Роџерс куп у Торонту, 30. Мастерс и своју 66. титулу у каријери.

"Било је одлично у Торонту. Недеља је протекла у најбољем реду, отишао сам тамо да одиграм што више мечева у синглу и дублу. Виктор и Ненад Зимоњић су остали целе недеље да тренирају и да ме подржавају и на томе сам им захвалан. Допутовао сам са Виктором, Ненад ће сутра, осећа се тимски дух, узбуђени смо због Игара", рекао је Ђоковић.

Троицки је рекао да се радује такмичењу и боравку у олимпијском селу.

"Нисам имао прилику да будем у олимпијском селу, у Лондону смо спавали поред Вимблдона. То је ново искуство, радујем се да будем са осталим спортистима и осетим олимпијски дух. Био би грех да пропустим церемонију, али мислим да наша такмичења почињу одмах следећег дана. По сваку цену то желим, то је јединствен догађај и желим да га доживим. Од осталих спортова волео бих да гледам кошарку и ватерполисте", рекао је Троицки.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару