Читај ми!

Милутин Стефановић: Надам се добром резултату у Рију

Српски стрелац Милутин Стефановић рекао је да се нада добром резултату на Олимпијским играма у Рио Де Жанеиру и да је за то потребно да остане доследан.

Стефановић, један од дебитаната у нашем тиму, на Олимпијским играма гађаће ваздушном пушком, дисциплини у којој је тренутно 14. на светској ранг листи.

"Био бих задовољан да останем доследан себи, да све за шта сам се две године припремао материјализујем на најбољи могући начин, а то је пре свега да постигнем добар резултат. Што се пласмана тиче, ту се не калкулише јер у стрељаштву не постоје фаворити. У мојој дисциплини бар 10 стрелаца вреди за олимпијску медаљу", рекао је Стефановић пред пут у Рио.

Стефановић ће гађати ваздушном пушком, дисциплини у којој је тренутно 14. на светској ранг листи.

Он ће бити један од дебитаната у српском олимпијском тиму. Овај 31-годишњак је стрељаштвом почео да се бави као дечак, али је 2006. године напустио тај спорт. Ипак, вратио се после три године паузе и избио у светски врх.

Власник је државног рекорда са 629,4 круга, што је резултат који би га одвео у финале Олимпијских игара.

"Постоје резултати којима си задовољан под већим и они којима си задовољан под мањим оптерећењем. Олимпијске игре свакако носе велику дозу оптерећења, не постављам рекорд као циљ. Притом, мени су ово прве олимпијске игре, а у Рију ће се први пут гађђти по новим правилима, по којима се резултати у квалификацијама рачунају на децимале, а не на пуне кругове. Све су то разлози због којих не бих пуно да калкулишем шта може да се очекује. Претпостављам да ће се у финале улазити са 627 кругова, а кад бих постигао такав резултат, било би сјајно", казао је Стефановић.

Од млађих конкурената на ОИ је истакао Хаорана Јанга из Кине, Иштвана Пенија из Мађарске, као и 17-годишњег Филипа Непејхала из Чешке.

"Код млађих стрелаца велико такмичење је мач са две оштрице", навео је он и додао да ипак млађе стрелце ставља у круг оних од којих највише очекује.

Као фаворите у својој дисциплини је навео Италијана Никола Кампријанија и Владимира Маслењикова из Русије.

Стефановићев тренер је његов искуснији клупски и друг из репрезентације Стеван Плетикосић. С друге стране, Стефановић је Плетикосићев тренер, али како је казао, у таквој ситуацији нема стриктног односа тренер - стрелац, већ се све ради у договору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару