Себић: ОИ су сан, надам се макар једном финалу

Репрезентативац Србије у стрељаштву Миленко Себић рекао је да ће покушати да на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру пружи максимум у све три дисциплине у којима ће се такмичити и додао да се нада да ће доћи до макар једног финала.

"Учешће на Олимпијским играма је сан сваког спортисте. Није лако пласирати се на Игре, посебно у стрељаштву у врло тешком квалификационом систему. Кад сам освојио квоту био сам изузетно срећан и задао себи задатак да се изборим да гађам све три дисциплине и велики труд се исплатио", рекао је Себић, преноси Стрељачки савез Србије.

Највише "посла" од деветоро српских стрелаца на Олимпијским играма у Рију имаће Миленко Себић. На својим првим Играма учествоваће у све три дисциплине пушком - ваздушна, малокалибарска лежећи и малокалибарска тростав.

Себић је квоту изборио пре годину дана освајањем шестог места у троставу на Европском првенству у Марибору.

Он ове сезоне у троставу (три пута 40 метака), "стрељачком маратону", постиже одличне резултате. У последњих годину дана четири пута је поправљао државни рекорд, што квалификација, што финала. На овогодишњем Светском купу у Минхену је освојио и сребрну медаљу у троставу, прву појединачну на великим такмичењима у каријери.

"На неколико такмичења до Европског првенства у Марибору, био сам врло близу пласмана у Рију, али завршавао сам као први, други 'испод црте'. У Минхену, ослобођен терета квоте, сам стигао до прве појединачне медаље, уз националне рекорде финала и основног дела", рекао је он.

Себићеви резултати из Минхена су међу најбољима на планети ове године. У квалификацијама је тада "убио" 1.183 круга, три мање од светског рекорда Руса Назара Лугинеца. Тренутно је седми на светској ранг листи за тростав.

Самим тим поставља се питање да ли је тростав дисциплина на коју ће се фокусирати у Рију.

"Желео сам да учествујем у све три дисциплине и сада нећу да неку од њих запоставим. Трудићу се да у све три пружим максимум. Од почетка сезоне напорно радим и ваздушном и малокалибарском пушком, надам се да ћу доћи бар до једног финала, небитно којим оружјем", рекао је Себић.

Себић је истакао да на Олимпијским играма "скоро и да нема аутсајдера".

"Скоро сви су конкуренти за финала. Сви долазе са високим амбицијама. Они су, као и ми српски олимпијци, напорно радили да би крунисали четворогодишњи период. Верујем да ће око пласмана медју осам најбољих одлучивати нијансе, а потом у финалу, кад сви крећу од нуле све је могуће", рекао је Себић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару