Плетикосић и Миросављев завршили учешће на ОИ

Српски репрезентативци Стеван Плетикосић и Немања Миросављев освојили су 11, односно 20. место у квалификацијама у гађању пушком на 50 метара, тростав и остали без пласмана у финале последњег такмичења у стрељаштву на 29. Олимпијским играма у Пекингу.

Плетикосић је до 11. места стигао са 1.168 упуцаних кругова, док је Миросављев био слабији за три круга.

Искусни 36-годишњи Плетикосић је веома добро почео такмичење и у гађању из лежећег става, имао је за само два круга лошији резулатат од максималног скора, који износи 400 поена.

Међутим, већ у следећем гађању, из стојећег става, он је био изузетно лош и слабија концентрација у том сегменту такмичења коштала га је пласмана у финале и борбе за медаљу. У тој серији Плетикосић је погодио само 378 кругова, што је био знатно слабији резултат од директних конкурената за пласман у финале.

Последњи део такмичења, гађање из клечећег става Плетикосић је одрадио изузетно добро и погодио 392 круга. Иако су бољи резултат у том делу надметања од нашег репрезентативца имала само двојица такмичара, он није успео да надокнади заостатак који је направио у претходном пуцачком ставу.

Миросављев је, попут Плетикосића, добро почео такмичење и остварио исти скор, од 398 кругова. Нешто успешнији од млађег колеге из репрезентације 38-годишњи Новосађанин био је у гађању из стојећег става, пошто је "убио" 381 круг, али је у последњој фази надметања подбацио упуцавши 386 кругова, па је морао да се задовољи 20. местом.

Плетикосић и Миросављев данас су завршили такмичење на Олимпијским играма. Плетикосић, који у каријери има бронзану олимпијску медаљу из Барселоне 1992, у Пекингу се пласирао у финале дисциплине ваздушна пушка 10 метара и освојио седмо место, док је у пуцању лежећим ставом на 50 метара био 10.

Миросављев је у обе дисциплине био прилично слабији. У дисциплини ваздушна пушка 10 метара заузео је 17. позицију, док је такмичење у гађању лежећим ставом на 50 метара завршио као 33.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару