Јасна Шекарић стартује у недељу

Српска репрезентативка у стрељаштву Јасна Шекарић такмичиће се сутра у Пекингу у гађању ваздушним пиштољем са дистанце од 10 метара, дисциплини у којој је освојила четири од својих пет олимпијских медаља.

Олимпијске игре у Пекнгу њено су шесто учешће на најзначајнијој спортској манифестацији света, а само на турниру у Атланти 1996. Шекарићева није успела да освоји ниједну медаљу.

Најтрофејнија српска олимпијка златну медаљу је освојила у Сеулу 1988, а сребрна одличја доносила је из Барселоне, Сиднеја и Атине. Једину медаљу, бронзану, коју је освојила другим оружјем - малокалибарским пиштољем, 43. годишња српска спортисткиња освојила је на својој првој Олимпијади у Јужној Кореји.

Уз Рускињу Марију Логвиненко и Бугарку Марију Гроздеву, Јасна Шекарић је једина са пет олимпијских медаља у стрељаштву.

У дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара, сутра ће у Пекингу на ватрену линију изаћи 44 такмичарке, међу којима ће осим српске репрезентативке и Гроздеве, трећепласиране из Атине, бити и актуелна олимпијска шампионка Украјинка Олена Костевич.

Јасна Шекарић, која је у досадашњој каријери освојила чак 90 медаља на најзначајнијим међунардним такмичењима, смирено ишчекује старт на олимпијском турниру.

Данас је одрадила последњи тренинг пред званичан наступ и тренер Зоран Стоиљковић, на основу њених последњих резултата, сматра да Шекарићева има добре шансе да направи подвиг.

"Јасна је искусан, врхунски стрелац. Важно је да уђе у финале, а након тога је све могуће. Верујем да ћемо сутра имати разлога да се радујемо, казао је он и додао да је Јасна ове године на Светском купу у Пекингу освојила прво место, али у дисциплини малокалибарски пиштољ 25 метара.

Стоиљковић је подсетио да је најбоља српска спортисткиња у последњих 20 година на олимпијским играма два пута за "милиметар" остала без златне медаље, у Барселони 1992. када је имала идентичан скор као и победница Логвиненко, и Атини пре четири године, када ју је у распуцавању за најсјајније одличје победила Коштевичева.

Он сматра да је сутра можда прави тренутак да се олимпијско "клатно среће" врати на страну Јасне Шекарић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару