Лидија Михајловић 20. у квалификацијама

Српска репрезентативка у стрељаштву Лидија Михајловић заузела је 20. место у квалификацијама у дисциплини ваздушна пушка 10 метара и није успела да се пласира у финале олимпијског турнира у Пекингу.

Михајловићева је у квалификацијама упуцала 394 круга, а за пласман у финале недостајала су јој још три поена.

У првој серији српска репрезентативка "убила" је 99 кругова, али је у следећој подбацила и постигла слабији резултат за два поена . Максималан скор Михајловићева је постигла само у трећој серији, док је у четвртом покушају упуцала 98 кругова.

Резултат као наша спортисткиња имало је још шест такмичарки, а најбоља у квалификацијама била је Чехиња Катерина Емонс, која је са свих 400 кругова изједначила светски и поставила нови олимпијски рекорд.

За један поен слабији резултат имале су три такмичарке Рускиња Љубова Глакина, Хрватица Снежана Пејчић и Кинескиња Ли Ду. Најслабији резултат од такмичарки које су се пласирале у финале имала је Францускиња Лори Мери Гињон, која је погодила 396 кругова.

Српска репрезентативка ове сезоне, на великим међународним такмичењима, углавном је постизала бољи резултат од данашњег скора у квалификацијама.

На Светком купу у Пекингу у априлу и Минхену средином маја упуцала је 396 кругова, док је у Милану, крајем маја била на данашњем нивоу. На првом овогодишњем такмичењу Светског купа Михајловићевва је ушла у финале, иако је упуцала 393 круга, а на Првенству Европе у швајцарском Винтертуру била је 41. са 391 кругом.

На Олимпијским играма у Пекингу Михајловићева ће се такмичити још у дисциплини пушка, 50 метара тростав, у којој је била друга на Светском купу у Рио де Жанеиру.

Квалификације у тој дисциплини на програму су 14. августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару