Терзић: Амбиције су нам да дођемо међу четири

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да су амбиције тима на овим Олимпијским играма да уђе међу четири најбоље екипе на турниру.

"Амбиције су, наравно, везане за то да уђемо међу четири најбоље екипе на турниру. Било би нереално и неозбиљно обећавати медаљу, али сигурно да ћемо учинити све да дођемо до ње", рекао је Терзић.

Србија такмичење почиње утакмицом против Казахстана, са којим је играла у мају у квалификацијама за Олимпијске игре.

"Прва утакмица...сигурно је најважнија у групи. Тријумфом бисмо практично обезбедили четвртфинале...а важна је и зато што је прва и због мотивационог елемента и због мира који би нас пратио у наставку олимпијаде ако ту утакмицу добијемо", казао је Терзић.

Евидентан напредак у нашој женској одбојци у протеклом олимијском циклусу резултирао је, према речима селектора српског тима, Зорана Терзића остварењем сна - пласманом на Игре где ће раме уз раме са планетарним спортским величинама учествовати у трци за олимпијски трофеј.

Терзићеве изабранице Јелена Николић, Ивана Ђерисило, Јована Бракочевић, Сузана Ћебић, Маја Симанић, Наташа Крсмановић, Јована Весовић, Маја Огњеновић, Брижитка Молнар, Стефана Вељковић, Сања Малагурски, Весна Читаковић Ђуришић, спремне су и једва чекају почетак надметања.

Власнице бронзаног светског и сребрног европског одличја, генерација којој стручњаци проричу још много успеха на међународној одбојкашкој сцени , једнодушна је у оцени да нијеног ривала не треба потценити, али поручују да се никога ни не боје и да су спремне за сва изненађења и, евентуалне, замке.

Селекција Казахсатана, судећи према квалитету и досадашњим резултатима, не би требало да српским одбојкашицама направи озбиљније проблеме током стартног меча на турниру који се игра од 12 часова по локалном времену, односно од шест сати по нашем.

"Знамо све о њима, играли смо са њима у Јапану. Квалитетнија екипа јесмо, али то треба показати на терену", додао је селектор.  Србија ће играти у групи са Казахстаном, Алжиром, Бразилом, Италијом и Русијом.

"Што се тиче наших очекивања и женске одбојкашке репрезентације, ми не знамо како је то бити учесник олимпијаде, пошто сви кажу да је то невероватан осећај, другачији од европског, светског и свих осталих такмичења. Оно што очекујемо је наша добра игра...и уз мало среће, вероватно ће и успех доћи", рекла је Читаковић-Ђуришићева.

Утакмица против Казахстана игра се у суботу у подне по централноевропском времену.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару